Navštivte naši prodejnu a výdejní místo e-shopu- V Podluží 7 ( vchod za rohem z ulice Svatoslavova ), Praha 4- Nusle. Otevřeno Po,St-10-18h, Út,Čt,Pá-10-17h.

VIETNAM OPA - ČERNÝ ČAJ 100 g

Kód: 1046
Neohodnoceno
Značka: Manu Cafe
85 Kč 73,91 Kč bez DPH
Skladem

Vietnam sice není čajovým velkoproducentem, přesto i v jeho nabídce najdeme čaje skutečně kvalitní. Jedním z nich je fermentovaná klasika ze severních vietnamských hor. Má plnou a harmonickou chuť, atraktivní zlatavý nálev a jemné sladové aroma. Můžeme ho doporučit hledačům specialitek, ale i milovníkům tradic.

Země původu: Vietnam

Chuť: Sladová

Sběr: Poslední sklizeň

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Černý čaj VIETNAM OPA 100%

Nálev a chuť čaje

Mírně sladká chuť praženého sladu s hedvábným dozvukem, střední svíravost a nálev oranžové barvy. Takový je vietnamský černý čaj, který se výborně uplatní jak v horké verzi pro zahřátí, tak jako ledový nápoj k osvěžení.

Původ čaje

Ačkoli se vietnamští zemědělci pěstování čajovníků věnují snad dvě tisíciletí a čaj hraje v jejich kultuře velkou roli, nedostala se dosud tato asijská země do první pětky největších hráčů na čajovém trhu. Přesto jsou její čaje ceněny. Vietnam produkuje například velmi dobrou Senchu, Gunpowder i vybrané typy Oolongů. Není bez zajímavosti, že jejich výrobu farmáři konzultují se specialisty daných zemí, aby se co nejvíce přiblížili tradiční podobě dané sorty.

Čaj je ve Vietnamu popíjen často. Podle lidových léčitelů má schopnost ochlazovat organismus, což se v tropické oblasti dobře hodí. Čajovníky čínské (Camellia sinensis) se pěstují jak na úbočích hor, tak v údolích.

Není neobvyklé vidět je na dvorcích a v zahrádkách menších měst. Lístky pro výrobu čaje Vietnam OPA se sklízejí a zpracovávají tradičním způsobem. Po sklizni se nechávají zavadnout, pak jsou nasypány na velké pánve, kde se při konstantní teplotě praží. Přirozeně se tak stáčí a rolují. Dalším krokem je fermentace – při pečlivě sledované teplotě a vlhkosti dochází v čajových lístcích k oxidaci enzymů. Proces má přesně stanovenou délku. Na každý parametr dohlíží manažer plantáže. V tomto okamžiku se totiž rodí buď kvalitní černý čaj, nebo hromádka bezcenného listí. Když je fermentace u konce, čaj se suší, třídí a balí.

Ukázka balení čaje

Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.

 

Návod na přípravu

  1. Čaj zalijte vodou o teplotě 100 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování je 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: