Navštivte naši prodejnu a výdejní místo e-shopu- V Podluží 7 ( vchod za rohem z ulice Svatoslavova ), Praha 4- Nusle. Otevřeno Po,St-10-18h, Út,Čt,Pá-10-17h.

VIETNAM GREEN BIO - ZELENÝ ČAJ 100 g

Kód: 1061
Neohodnoceno
Značka: Manu Cafe
169 Kč 146,96 Kč bez DPH
Skladem

Vůně rozkvetlé louky, svěžest zurčícího potůčku pobublávajícího uprostřed nedotčené krajiny a omamná sladkost. Přesně takový je organicky pěstovaný zelený čaj z Vietnamu, jenž v sobě ukrývá lehkost i sílu zároveň. Dodáme-li, že je navíc zpestřený kouskem Japonska, pak zkrátka musíte ochutnat.

Země původu: Vietnam

Chuť: Pikantní, mírně nasládlá

Region: Ban Lien

Sběr: Poslední sklizeň

Nadm. výška: 900m

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Zelený čaj Vietnam Green BIO 100%

Nálev a chuť čaje

Nálev krásně žluté barvy s jantarovými paprsky má okouzlující květinovou vůni a nasládlou chuť ohraničenou příjemně svíravou linkou.

Původ čaje

Přestože Vietnam patří mezi přední producenty zelených čajů na světě, jeho věhlas se doposud šířil hlavně po Asii. To se naštěstí postupně mění a právě nevšední Vietnam Green BIO v naší nabídce je toho důkazem. Pro obyvatele tohoto asijského státu je dodnes rituál pití čaje velmi důležitý. Věří, že počáteční trpkost nápoje odráží jejich tvrdou práci, zatímco následná sladká chuť zrcadlí citlivou a věrnou duši.

Za jeden z nejdůležitějších faktorů pro vznik prvotřídního čaje považují prostředí, ve kterém čajovník roste. I proto pečlivě dbají na kvalitu vody a neznečištěnou přírodu v okolí čajovníkových plantáží. Organické pěstitelství zde v posledních letech získává na oblibě a čaje se známkou BIO si dlouhodobě udržují nejvyšší jakost, která se promítá do chuti i vůně výsledného nálevu.

Vietnam Green BIO pochází z hornatého regionu Ban Lien v provincii Lao Cai. Pěstuje se ve výšce 900 metrů nad mořem. Tamní chladné klima mu velice svědčí a dodává lehce kořeněnou stopu. Oproti jiným zeleným čajům z vietnamské produkce je unikátní svou výrobou. K zastavení oxidace totiž nedochází na pánvi, ale prostřednictvím pomalého napařování jako tomu bývá u japonských čajů. Volně svinuté, rovnoměrně tvarované lístky si tak udržují svou jasně zelenou barvu a svěží aroma.

Obsahem kofeinu je na pomezí mezi silnějším čínským zeleným čajem a jemnějším japonským. Můžete si jej proto dopřát v průběhu celého dne, aniž byste pak v noci museli počítat ovečky. Chcete-li povznést zážitek z Vietnam Green BIO na další úroveň, vyzkoušejte prastarou metodu přípravy Gong Fu Cha. Díky ní si čaj užijete všemi smysly a šálek výborného nálevu pro Vás bude hotovou oázou klidu.

Ukázka balení čaje

Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.

 

Návod na přípravu

  1. Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: