Navštivte naši prodejnu a výdejní místo e-shopu- V Podluží 7 ( vchod za rohem z ulice Svatoslavova ), Praha 4- Nusle. Otevřeno Po,St-10-18h, Út,Čt,Pá-10-17h.

SVĚŽÍ KVARTETO - ESPRESSO SMĚS VÝBĚROVÉ KÁVY mletá 250 g

Kód: 1109
Neohodnoceno
Značka: Manu Cafe
192 Kč 166,96 Kč bez DPH
Skladem

Kdykoli budete mít chuť na požitek vpravdě půvabný, kdykoli zatoužíte po chvíli laskavé jako letmý úsměv, bude tady. Espresso Svěží kvarteto oceníte ve dnech aktivních, naplněných prací, sportem i zábavou. Spojením prémiových jednodruhových arabik z Brazílie a Guatemaly vznikla káva šarmantní, příjemně občerstvující. Jednotlivé sorty jsme pražili zvlášť a tak, aby společně souzněly v dokonalé harmonii. V espressu najdete chuť karamelu, citrusů, ořechů i mléčné čokolády.

Mletí: střední

Chuť: Čokoláda, karamel

Složení

Brazílie Alfenans Dulce
Brazílie natural Fazenda da Lagoa Yellow Bourbon
Brazílie Cerrado Black Diamond
Guatemala Santa Clara

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Arabica 100%

Crema a chuť kávy

Espresso zrnková káva Svěží kvarteto je postaveno na výběrových arabikách z nejpopulárnějších světových plantáží. Jejich směs má hmatatelnou ořechovou chuť, do které se prokreslují tóny karamelu a mléčné čokolády. Dobré tělo korunuje rozeznatelná, jemná citrusová svěžest. V závěru se dočkáte vkusné hořkosti, která v ústech přetrvává po dlouhý čas. Tato espresso směs je vhodná nejen k přípravě kávy v pákových a automatických kávovarech, ale také na filtru, v moka konvičce a podobně.

Původ kávy

Pokud toužíte vědět víc o původu sort použitých v  espresso směsi, máme velkou radost. Znamená to, že vám na kvalitě záleží, že si dokážete vybrat to nejlepší a o kávu se skutečně zajímáte. Abyste měli informace kompletní, prozradíme vám také tajemství pražení této jedinečné směsi. Právě ono je totiž nedílnou součástí (ne)malého kouzla. Ano, mluvíme o zázraku, který má plně v rukou zkušený pražič.
K namíchání espresso směsi jsme použili singl origin Speciality Coffee, tedy kávu plantážní, výběrovou a jednodruhovou. Každé z arabik byla věnována zvláštní péče: pražena byla samostatně, s mimořádným ohledem na vlastní chuťový profil a zároveň se zřetelem na výslednou kompozici všech káv ve směsi. Je tedy zřejmé, že pražič postupuje jinak, když chystá kávu, která bude použitá jako jednodruhová, a jinak, když připravuje kávu určenou pro espresso směs. V té je nutné všechny chutě vyladit, pohrát si s vyvážením „čokoládovosti, ovocitosti, ořechovosti“ jednotlivých káv a přesným pražením dosáhnout dokonalé harmonie. Protože se každé sortě věnuje pražič zvlášť (každá vyžaduje specifickou teplotu a délku pražení), najdete ve směsi zrna světlejší a tmavší barvy.
Taková forma pražení se snad jeví blízká „skandinávskému stylu“ založenému na pomalém a dlouhém procesu. Jeho výsledkem však může být káva kyselejší, než bychom si přáli. Proto se držíme vlastního, doslova vymazleného postupu. Druhým způsobem zpracování kávy je „italské pražení“, pro které je charakteristická stejná barva zrn svědčící o pražení všech kávových sort společně. Některé tak mohou být přepražené, jiné nedopražené. Takzvaná italská espressa mnohdy charakterizuje plochá či nahořklá chuť. Ani tímto směrem se náš pražič nevydal.
Kávy v Espressu Svěží kvarteto jsou praženy přesně tak, aby daly vzniknout nápoji příjemně občerstvujícímu, který konzumenta uchvátí tóny čokolády, karamelu a ořechů. Připravte si tuto jedinečnou směs jakýmkoli způsobem, vždy získáte nápoj ušlechtilý a mnohovrstevnatý.

Slíbili jsme informace o jednotlivých kávách v této espresso směsi použitých. Tady jsou.
Hned tři skvostné arabiky jsme přivezli z Brazílie. Kávomilec se nediví. Nejlidnatější stát Jižní Ameriky patří ke světovým producentům špičkové kávy víc než dvě století. Tamní kávu, pěstovanou na plantážích bez zastínění, charakterizuje měkká, jemná chuť. Drobní zemědělci si poznatky o jejím pěstování, sklizni i zpracování předávají z generace na generaci. Brazilská arabika je pojmem jak mezi běžnými konzumenty, tak nejlepšími baristy planety.
Čtvrtá arabika v této směsi pochází z Guatemaly. Znalci její kávovou produkci obdivují zejména pro plnou chuť, kterou probleskují libé ovocné tóny. Kávovníkům věnují místní farmáři nadprůměrnou pozornost, bobule sklízejí v období nejvyšší zralosti a zpracovávají je promýváním. Díky tomu si jejich káva uchová nádherné aroma a skvělou chuť.

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
  2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
  3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: