Navštivte naši prodejnu a výdejní místo e-shopu- V Podluží 7 ( vchod za rohem z ulice Svatoslavova ), Praha 4- Nusle. Otevřeno Po,St-10-18h, Út,Čt,Pá-10-17h.

SENCHA CITRÓNOVÁ - ZELENÝ ČAJ 100 g

Kód: 1001
Neohodnoceno
Značka: Manu Cafe
117 Kč 101,74 Kč bez DPH
Skladem

Svěžest citrusů a svíravost zeleného čaje – to je vysoká hra chutí a vůní. Citronová Sencha potěší každého,kdo dává přednost jednoduchému a přitom zajímavému čaji. Zelený poklad z japonských čajových zahrad nebylo třeba složitě šperkovat – tentokrát stačily velké kousky citronu. Senchi prokazují výbornou službu. Ochutnejte!

Země původu: Japonsko

Chuť: Citrón

Sběr: Poslední sklizeň

Region: Shizuoka

Nadm. výška: 750m - 800m

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Zelený čaj Sencha 93%, Citrónová kůra 5%, Aroma přírodní, Citrónová tráva

Nálev a chuť čaje

Světle žlutý nálev se rozvoní hned po zalití. Stoupá z něj aroma lehké jako vánek, s tóny čerstvě posečené trávy a právě vymačkaného citronu. Sencha citronová má vyváženou, mírně trpkou chuť, jejímž hlavním prvkem je trávová svěžest. Citrony v ní obsažené jsou nepřehlédnutelné. Poznáme je okamžitě s prvním douškem.
Sypaný čaj Sencha citronová je báječný pro přípravu ledového čaje. Zkuste vlažný čaj nalít do sklenice zaplněné ze 2/3 kostkami ledu. Získáte lahodně osvěžující nápoj.

Původ čaje

Základem této sypané dobroty je Sencha – nejpopulárnější japonský čaj, který je charakteristický svými jemnými jehlicovitými lístky a smaragdově zelenou barvou. Nejčastěji se sklízí v regionu Shizuoka, kde keře čajovníků čínských ozeleňují údolí řek i úbočí vysokých hor. Čajové lístky se po sběru nechají zavadnout a pak jsou několik desítek vteřin napařovány. Tak dojde k zastavení fermentace - enzymy způsobující u zelených čajů nežádoucí oxidaci jsou zničeny teplem. Poté následuje svinování do jehliček, sušení a třídění.
Citron pochází od certifikovaných dodavatelů z EU. Zdravé ovoce nejvyšší jakosti bylo nakrájeno na kousky a konzervováno procesem lyofilizace (vakuovým vymrazováním). Bez jakýchkoli chemických látek se tak podařilo zachovat původní senzorické vlastnosti ovoce a také zdraví prospěšné látky.

Příprava zeleného ledového čaje

  1. Zelený čaj zalijeme vroucí vodou o teplotě 70 -80 °C v poměru 3 polévkové lžíce na 0,5l. Větší množství sypaného čaje je z toho důvodu, že se čaj smíchá s ledem
  2. Doba vylouhování je 3 minuty.
  3. Můžeme přidat třtinový cukr.
  4. Připravíme si konvici nebo nádobu, která bude o objemu 1l. Pozor nádoba musí být odolná vůči teplotnímu šoku.
  5. Nádobu naplníme asi do poloviny kostkami ledu a poté hned přelíváme hotový čaj na led.
  6. Ozdobíme plátky citrónu.

Tímto způsobem přípravy se v čaji zachovají veškeré jeho zdraví prospěšné látky.

Ukázka balení čaje

Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: