Navštivte naši prodejnu a výdejní místo e-shopu- V Podluží 7 ( vchod za rohem z ulice Svatoslavova ), Praha 4- Nusle. Otevřeno Po,St-10-18h, Út,Čt,Pá-10-17h.

ROOIBOS 100 g

Kód: 1013
Neohodnoceno
Značka: Manu Cafe
110 Kč 95,65 Kč bez DPH
Skladem

Zprávy o báječné chuti a ohromných zdravotních účincích divokého Rooibosu se šíří světem. Z jihoafrického Cederbergu doputovaly do Ameriky, Asie i Evropy. Nenápadná bylina rostoucí jen na velmi malém území dává nápoj, který sice není pravým čajem, ale k jeho popularitě se přibližuje mílovými kroky. Ochutnejte – jeho podmanivému, decentnímu kouzlu se podléhá rychle!

Země původu: Jižní Afrika

Chuť: Medová

Sběr: Poslední sklizeň

Region: Cedarberg

Pro děti: pro kojence

Nadm. výška: 457m - 762m

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Rooibos 100%

Nálev a chuť čaje

Rooibosu se často přezdívá Redbush tea, takže je jasné, že jeho nálev je nádherně tmavě červený, až mahagonový. Při ochutnání nás nic nešokuje – čaj je mírně nasládlý, velmi příjemný a hladký. Někdo v něm může rozpoznat slabou ořechovost. Trpkost naprosto chybí. Aroma je příjemné, plné, sladké. To je také důvodem, proč Rooibos velmi dobře přijímají i malé děti.

Protože Rooibos neobsahuje kofein, uplatní se skvěle při doplnění pitného režimu malých dětí, kojících i těhotných žen a také osob v rekonvalescenci.

Vyzkoušejte tento čistý Rooibos i jako ledový čaj. Chutná totiž skvěle jako horký nápoj, ale i v podobě ice tea. Nápoj je možné vyladit mlékem a cukrem nebo plátkem citronu a medem.

Původ čaje

Rooibos se sklízí z keřů čajovníkovce kapského. Pozor, nejde o čajovník čínský, který dává klasický zelený, černý nebo bílý čaj. Čajovníkovec (Aspalathus linearis) je řazen do čeledi bobovitých a roste jen v horách Cederbergu poblíž měst Clanwilliam a Citrusdal, asi 250 kilometrů od Kapského města. Keře jsou velmi náročné na půdní poměry, vzdušnou vlhkost i nadmořskou výšku. Vyžadují hluboké písčité půdy a specifické světlené podmínky. Proto se je nedaří pěstovat jinde na světě, ačkoli se o to mnoho lidí pokoušelo.

Čajovníkovce kapské rostou planě, dosahují výšky zhruba 150 centimetrů, mají dlouhé větvičky a jehlicovité zelené lístky. Jejich kořenový systém je velmi složitý a zasahuje skutečně hluboko, takže absorbují podzemní vody. Rostlinám prospívají požáry, které se v oblasti vyskytují. Ty, které ničivý oheň přečkají, velmi rychle obrazí novými lístky, ostatní se uchovávají v podobě semen. Vědci zjistili, že semena v půdě vydrží až 6 let a když nastanou vhodné podmínky, znova vyklíčí.

Sklizeň se provádí na dvouletých a starších keřích, a to brzy na podzim. Stříhají se celé větvičky, podle tradice v délce lidského předloktí. Na speciálních linkách jsou jemně nasekány a nahrnuty na hromady, ve kterých kvasí. Po skončení procesu fermentace mají mahagonovou barvu a omamnou sladkou vůni. Pak jsou rozprostřeny na slunci a sušeny. Třídí se vesměs do dvou kategorií – Supergrade (prachový čaj určený pro nálevové sáčky) a Choicegrade (celé kousky Rooibosu k zalití v konvičce).

Ukázka balení čaje

Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.

 

Návod na přípravu

  1. Rooibos zalijte vroucí vodou 100 °C, v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování 8 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: