Navštivte naši prodejnu a výdejní místo e-shopu- V Podluží 7 ( vchod za rohem z ulice Svatoslavova ), Praha 4- Nusle. Otevřeno Po,St-10-18h, Út,Čt,Pá-10-17h.

ROBUSTA INDIE CHERRY AA MLETÁ 250g

Kód: 896
Novinka
Neohodnoceno
Značka: Manu Cafe
159 Kč 138,26 Kč bez DPH
Skladem

Dvě áčka z Indie – jasná známka vysoké kvality. Stoprocentní robusta s úžasnou cremou a plnou, mírně oříškovou chutí, učaruje příznivcům intenzivních zážitků i těm, co rádi experimentují. Můžete ji přimíchat k oblíbené arabice a kouzlit s poměry obou druhů do nekonečna. Nebo si ji vychutnejte v různých typech příprav. Jiná bude z džezvy, jiná z aeropressu a jiná z moka konvičky.

Mletí: hrubé

Země původu: Indie

Region: Kerala

Chuť: Ořech

Odrůda: Robusta

Nadm. výška: 1000-1600m

Zpracování: Mokré

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Robusta 100%

Crema a chuť kávy

Intenzivní, mohutná, nezapomenutelná. Robusta Indie Cherry AA má příjemně kořeněnou chuť, často s oříškovými tóny. Crema je soudržná, vysoká a hustá.

Původ kávy

V Indii pracuje přibližně 250 tisíc pěstitelů kávy, skoro v 90 procentech jde o malorolníky. Téměř 80 procent indické kávy putuje na vývoz, nejčastěji do Německa, Ruska, Itálie, Španělska, Belgie, USA a Francie.

Káva se tradičně pěstuje ve třech oblastech – Karnataka, Kerala a Tamil Nadu, ale přibývají k nim také méně typické lokality. Systematické pěstování kávovníků prý odstartoval světec Baba Budan, který do Indie propašoval magických sedm kávových plodů z Jemenu. Kávové plantáže začaly vzkvétat v polovině 19. století, s příchodem britských kolonizátorů.

Všechny indické kávovníky rostou ve stínu, často blízko koření jako skořice, hřebíček, kardamom, muškátový oříšek. Kávové plody tak absorbují unikátní aroma. Kvetou 3-4 dny bílými květy. Kdo viděl kvést kávové plantáže, nikdy na tak úchvatný zážitek nezapomene. Sklizeň plodů se uskutečňuje 9 měsíců po odkvětu, od ledna do března, výhradně ručně.

Mokré zpracování (fully-washed, wet-processed) oddělí vadné třešně od zdravých, zbaví je obalů a v kvasných nádobách i lepkavé vrstvy. Kávová zrnka suší dělníci na slunci nebo v sušárnách, nejčastěji oběma způsoby střídavě.

Označení AA v názvu této kávy dává vědět, že jde o kvalitní zrnka rovnoměrné velikosti.

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
  2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5-2 kávové lžičky (přibližně 7 g) mleté kávy.
  3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95 °C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: