Navštivte naši prodejnu a výdejní místo e-shopu- V Podluží 7 ( vchod za rohem z ulice Svatoslavova ), Praha 4- Nusle. Otevřeno Po,St-10-18h, Út,Čt,Pá-10-17h.

ROBUSTA INDIA MONSOONED ZRNKOVÁ KÁVA 250 g

Kód: 842
Novinka
Neohodnoceno
Značka: Manu Cafe
169 Kč 146,96 Kč bez DPH
Skladem

Hodně kofeinu, hodně hořkosti. Indická robusta je káva pro velké kluky a holky. Oceníte ji v případě dlouhých cest, nudných porad nebo nočních směn. Ale nebojte se, pod štiplavou chutí se rozkrývá hořká čokoláda a crema je přímo ukázková. Použijte robustu jako základ pro espresso. Vhodným poměrem s arabikou získáte velkou dobrotu.

Země původu: Indie

Region: Magundi

Chuť: Štiplavá s tóny hořké čokolády.

Odrůda: Robusta

Nadm. výška: 2300m

Zpracování: Suché

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Robusta 100%

Crema a chuť kávy

Předností Robusta India Monsooned je nádherná crema – tmavší a vysoká. Když na ni nasypete lžičku cukru, udrží se na povrchu. Další body sbírá tato káva díky vysoké intenzitě a obsahu kofeinu. V chuti snadno objevíte typickou štiplavost a hořkost. Acidita je střední až nízká. Dochuť skrývá tóny čokolády, proto si kávu dobře vychutnejte.

Původ kávy

Robusta je věrným druhem arabiky. Jde o kávovník statný (někdy také kávovník robusta) rostoucí v tropech a subtropech. Jeho plodem je, stejně jako u arabiky, peckovice velikosti a vzhledu třešně, pod jejíž dužinou se ukrývají dvě kávová zrnka. Obsah kofeinu je vyšší než u arabiky, udává se 1,5-3,3 %. Proto jsou zrnka robusty přidávána k arabice – doplní kávu o kofein a intenzitu.

Magundi je lokalita v indickém státě Karnataka. Leží na jihozápadě země, klima je ovlivňováno letními monzuny. Dvacet procent oblasti je pokryto lesy. Pěstování kávy je v Indii běžné v horských oblastech, zpracování kávových zrn probíhá celosvětově unikátním postupem. Po sklizni zralých kávových plodů je farmáři protlačováním přes drticí plechy zbaví dužiny. Po fermentaci a usušení rozloží kávu tak, aby byla pod vlivem monzunů. Až sedmitýdenní bičování kávových zrn studeným větrem a deštěm jí dodá originální chuť a aroma.

Nejvíce kávy vyváží Indie na trhy v Evropě, USA a Japonsku. O produkci se stará asi 250 tisíc farmářů, z toho 98 procent je malorolníků.

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
  2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
  3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: