Navštivte naši prodejnu a výdejní místo e-shopu- V Podluží 7 ( vchod za rohem z ulice Svatoslavova ), Praha 4- Nusle. Otevřeno Po,St-10-18h, Út,Čt,Pá-10-17h.

PERU ANDES GOLD ZRNKOVÁ KÁVA 250g

Kód: 824
Novinka
Neohodnoceno
Značka: Manu Cafe
185 Kč 160,87 Kč bez DPH
Skladem

Pro ty, co se rádi udržují v tempu, i pro pravé kavárenské povaleče přinášíme bohatý a osobitý gurmánský zážitek. Šálek jihoamerické kávy je zdrojem skutečného potěšení – snoubí se v něm oblíbená kombinace sladké čokolády a ovoce s minimalistickou oříškovou dochutí. Nízká acidita dává této stoprocentní arabice příjemnou lehkost.

Země původu: Peru

Region: Puno

Chuť: Čokoláda, ovoce

Odrůda: Typica

Nadm. výška: 1900m

Zpracování: Mokré

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Arabica 100%

Crema a chuť kávy

Peru Andes patří mezi favority mnoha baristů. Při správném mletí a pečlivé přípravě dává lahodný nápoj s jedinečným charakterem. Crema je světlejší, kompaktní a hustá. V chuti lze identifikovat nasládlost čokolády a ovoce. Tělo kávy je plné, hladké a čisté, s mírně oříškovým aftertaste.

Původ kávy

Třetí největší stát Jižní Ameriky se pěstování kávovníků (Coffea arabica) věnuje od 18. století. Mezi farmáři jsou i potomci Inků, kterým území ještě před pěti sty lety patřilo. V současné době žijí především v Andách a řada z nich se živí zemědělskou činností. Až 98 procent peruánské kávy pochází od drobných farmářů. Malá políčka zakládají a udržují v lesních oblastech a těžko přístupném terénu. Z toho důvodu je větší část jejich produkce v bio kvalitě – vysoká cena a složitá doprava hnojiv a průmyslových postřiků na plantáže je pro drobné rodinné podniky zásadním limitujícím faktorem. Nejkvalitnější kávová zrnka vyváží Peru do Japonska, USA a Evropy.

Milovníci kávy oceňují zejména odrůdy pěstované ve vysokohorských Andách, což je případ i této stoprocentní arabiky Peru Andes z provincie Puno s jezerem Titicaca na severu. Zpracování kávy začíná hned po sběru kávových bobulí (sklizeň probíhá několikrát za rok). Peruánci využívají častěji dražší, ale sofistikovanější metodu - takzvanou mokrou cestou. Plody velikosti a vzhledu třešní jsou spolu s vodou protlačeny přes drticí plechy, které je zbaví dužiny a slupek, pak se fermentují a suší. Zelená kávová zrna jsou po vytřídění balena do jutových pytlů a odvážena na burzu.

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
  2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
  3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: