Navštivte naši prodejnu a výdejní místo e-shopu- V Podluží 7 ( vchod za rohem z ulice Svatoslavova ), Praha 4- Nusle. Otevřeno Po-Čt-11-17h, Pá-11-15h. 29. a 30.10 zavřeno

MEXICO ALTURA mletá 250 g

Kód: 1079
Neohodnoceno
Značka: Manu Cafe
244 Kč 212,17 Kč bez DPH
Skladem

Proslulá  káva z Mexica zavítala i k nám. A my se o ni rádi rozdělíme. Užijte si taky originální chuť jednodruhové arabiky s mimořádně silným aroma. Příjemně vyváženými tóny probleskují suché ořechy kombinované s čokoládou. Plné tělo a střední acidita jsou tím, co ocení skuteční kávoví gurmáni. Přidejte se k nim!

Mletí: střední

Země původu: Mexiko

Region: Chiapas

Chuť: Ořech, čokoláda

Odrůda: Caturra

Nadm. výška: 1800m

Zpracování: Mokré

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Arabica 100%

Crema a chuť kávy

Toto je prototyp kávy se skutečně výrazným aroma, plným tělem a přesto příjemně střední aciditou. Mexico Altura profilují ale také stopy ořechů a karamelu, které jí dávají jemně nasládlý charakter. Crema je krásně hustá, kompaktní.

Původ kávy

Na produkci kávy se soustředí hlavně jih země, nejkvalitnější arabika roste v pobřežních oblastech Soconusco a Chiapas u hranic s Guatemalou. Druhý jmenovaný - Chiapas - je domovem nejen starých mayských památek, ale také vynikající kávy Mexico Altura v bio kvalitě. Jde o velmi pestrou oblast s vodními plochami, džunglí a vzácnými druhy rostlin i živočichů. V létě je klima značně horké a vlhké, a to zejména díky vydatným červencovým a srpnovým dešťům.

Kávu v Chiapas pěstuje řada zemědělců i s celými rodinami. Hospodaří buď samostatně, nebo v družstvech.

Vysoká nadmořská výška a nepřístupný terén práci na plantážích ovšem mnohdy ztěžují. Někteří farmáři se každý den vydávají na hodinovou cestu, aby dorazili ke kávovníkům. Také proto je nijak chemicky neošetřují ani nehnojí. Sklizeň probíhá veskrze ručně, několikrát za sezonu. Zralé třešně (bobule kávovníků) sbírají farmáři do velkých pytlů a na zádech je snášejí k prašným silnicím. Tam už na ně čekají další členové rodiny a odvážejí kávu ke zpracování.

Zrnková káva Mexico Altura je zpracovávána mokrou technologií: bobule kávovníků se nasypou do nádrží s vodou (ty, které zůstanou na hladině, se sbírají – jsou nekvalitní), pak se protlačí speciálními plechy, které odstraní dužinu. Dalším krokem je fermentace kávových zrn, sušení, třídění a balení.

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
  2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
  3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: