Navštivte naši prodejnu a výdejní místo e-shopu- V Podluží 7 ( vchod za rohem z ulice Svatoslavova ), Praha 4- Nusle. Otevírací doba- Po- Čt 13- 17h.

LESNÍ SEN - ČERNÝ ČAJ 100g

Kód: 1203
Neohodnoceno
Značka: Manu Cafe
164 Kč 142,61 Kč bez DPH
Skladem

Jak se sní v lese? Voňavě a sladce. Položíte hlavu do mechu, nohy opřete o pařez a pozorujete mraky skrz větve modřínů. Pod levou rukou jahodník, u pravého kolene borůvčí. Že nemáte kdy povalovat se na jehličí? Že venku zrovna chumelí? Že máte nohu v sádře a do lesa daleko? Postavte na čaj! Lesní sen můžete snít v obýváku, kanceláři, na jachtě, v tělocvičně i v knihovně. Vždycky vás skvěle naladí.

Země původu: EU

Pro děti: od 10 let

Chuť: Lesní plody

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Černý čaj, Aroma přírodní, Listy ostružiníku, Kousky jahod, Borůvky (borůvky, cukr), Květy slézu, Okvětní lístky růže

Nálev a chuť čaje

Základem směsi Lesní sen je kvalitní černý čaj, který samozřejmě udává nápoji chuť i barvu. Svěží svíravost doplňují tóny lesního ovoce. Celková kompozice vyznívá čistě, v závěru s přetrvávající nasládlostí.

Původ čaje

Kromě černého čaje můžete na všechny ingredience této čajové směsi narazit v domácích luzích a hájích. Náš evropský dodavatel je ovšem pěstuje, sbírá a suší za přísně kontrolovaných podmínek. Tak, aby mohl garantovat naprostou zdravotní nezávadnost a absenci těžkých kovů nebo reziduí průmyslových hnojiv.

Kousky jahod a celé borůvky byly konzervovány lyofilizací. Takzvané sušení mrazem je v potravinářství velmi populární metodou. Ovoce je zmrazeno obvykle na -20 až -50 ⁰C za současného snížení tlaku vzduchu. Když je do lyofilizátoru dodáno potřebné množství tepla (obvykle zářením), začne voda obsažená v materiálu sublimovat. Jde sice o proces pomalý (několik hodin až dní), ale důkladný. Buněčná struktura ovoce není při lyofilizaci narušena, zachována je také barva, chuť a vůně. Po zalití horkou vodou vypadá i chutná lyofilizované ovoce jako čerstvé.

Černý čaj, ze kterého mícháme tuto směs, pochází z vybraných čínských čajových zahrad. Byl pěstován bez použití průmyslových hnojiv, sklízen ručně a zpracováván tradičními postupy.

Listy ostružiníku si lidová medicína oblibuje tisíce let. Uplatňují se v mnoha čajích, velmi často takzvaně rodinných (určených pro všechny generace). Z keřů ostružiníků se mladé lístky sbírají během června až srpna. Suší se ve stínu, na proudícím vzduchu. Obsahují třísloviny, organické kyseliny, flavonoidy i barviva.

Jahody jsou bohaté na antioxidanty a také draslík, zinek, hořčík, síru i vápník. Doporučují se při řadě zdravotních obtíží. Červené voňavé plody jahodníků (souplodí nažek) konzumují lidé už od doby kamenné. Do Evropy byly přivezeny v 17. století francouzskými korzáry.

Borůvky, nízké keříky brusnice borůvky, jsou vyhledávané pro antioxidanty, vitamin C, vitaminy řady B, provitamin A i minerální látky (železo, mangan, hořčík, draslík…). Modré kulaté bobule rostou ve velké části Evropy, na Kavkaze, Islandu a částečně také v Číně a severním Mongolsku.

Ukázka balení čaje

Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.

 

 

 

Návod na přípravu

  1. Čaj zalijte vodou o teplotě 100 °C v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2 dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: