Navštivte naši prodejnu a výdejní místo e-shopu- V Podluží 7 ( vchod za rohem z ulice Svatoslavova ), Praha 4- Nusle. Otevřeno Po-Čt-11-17h, Pá-11-15h. 29. a 30.10 zavřeno

KOSTARIKA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ mletá 250 g

Kód: 1091
Neohodnoceno
Značka: Manu Cafe
229 Kč 199,13 Kč bez DPH
Skladem

Opravdu jste ještě neochutnali kávu z Kostariky? To musíte rychle napravit! Sopečná půda středoamerické země dává tamní arabice plnou, ušlechtilou chuť. V případě sorty San Raffael z regionu Tarrazu je dojem umocněn sametově sladkými tóny karamelu. Svěřte své chuťové buňky odborníkům, vždyť na Kostarice roste 400 milionů kávovníků!

Mletí: střední

Země původu: Kostarika

Region: Tarrazu

Chuť: Karamel

Odrůda: Caturra

Nadm. výška: 1600m

Zpracování: Mokré

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Arabica 100%

Crema a chuť kávy

Káva z Kostariky vyniká bohatou, harmonickou chutí. Je jemná, jen mírně kyselá. V oblibě ji proto mají především ženy a ti, kdo s objevováním světa plantážních káv začínají. Káva San Rafael vyniká sladkostí s dotekem karamelu. Crema je jemná, ale hustá a soudržná.

Původ kávy

Další výtečná plantážní káva ze Střední Ameriky – Kostarika je jednou ze zemí, které dovedly pěstování a výrobu kávy téměř k dokonalosti. Kvalitní káva tvoří 25 procent tržeb ze zahraničního exportu, plantáže zaměstnávají velkou část obyvatel a nemalý profit má země i z unikátního výzkumného střediska pro zemědělství.

Káva se na Kostarice začala pěstovat v roce 1779. Rychle se stala ústřední plodinou a hybatelem tamních dějin. Příjmy z prodeje kávy také například zaplatily první železnici spojující státy na pobřeží Atlantiku, tzv. Ferrocarril al Atlántico. Stejně užitečné byly zisky z plantáží při stavbě Národního divadla v San Jose. Jistě není bez zajímavosti, že na kvalitě kávy si Kostarika velmi zakládá. Proto například zcela zakázala pěstování méně jakostní robusty.

Unikátní chuť kostarické kávy je dána do velké míry sopečnými půdami a vodami Pacifiku. Tropické slunce jí dává sílu, vlahý vítr jemnost. Tarrazu se nachází asi 70 kilometrů jižně od hlavního města San Jose, v nedotčené přírodě obklopené horami. Káva je pro tamní obyvatele zásadním zdrojem obživy, proto jejímu pěstování i zpracování věnují velkou pozornost. Plody kávovníků, červené bobule velikosti i vzhledu třešní, sklízejí několikrát během doby zrání. V případě sorty San Rafael je zpracovávají promýváním, při němž se bobule zbavují dužiny a slupek, nechávají fermentovat ve vodě a následně se suší. Důraz je kladen také na konečné třídění podle kvality a velikosti kávových zrnek.

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
  2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
  3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: