Navštivte naši prodejnu a výdejní místo e-shopu- V Podluží 7 ( vchod za rohem z ulice Svatoslavova ), Praha 4- Nusle. Otevřeno Po,St-10-18h, Út,Čt,Pá-10-17h.

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO mletá 250 g

Kód: 1088
Neohodnoceno
Značka: Manu Cafe
209 Kč 181,74 Kč bez DPH
Skladem

Stoprocentní arabika, stoprocentní zážitek! Elegantní Kolumbia Supremo Medelin vám připraví nezapomenutelné setkání s exotickým ovocem a čokoládou. Přestože je silná a aromatická, působí harmonicky až hebce. Exkluzivní a pravidelná kávová zrnka jsou pražena středně, čímž vyniknou delikátní tóny kávy a přitažlivé vůně.

Mletí: střední

Země původu: Kolumbie

Region: Villa Maria

Chuť: Čokoláda, ovoce

Odrůda: Bourbon

Nadm. výška: 2180m

Zpracování: Mokré

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Arabica 100%

Crema a chuť kávy

Kolumbia Supremo Medelin bývá charakterizována jako hedvábná, vhodná pro celodenní popíjení. Znakem stoprocentní, správně extrahované arabiky je tenká a rovnoměrná crema bez větších bublin. Tato káva má navíc kyselost vkusně kombinovanou s čokoládovým a ovocným podtónem. Je silná, s plným tělem.

Původ kávy

Kolumbie je jedním z největších světových producentů plantážní kávy. Přes půl milionu malých farmářů se stará o rozsáhlé plantáže od And po Kordillery. Kávu pěstují v nížinách, na úpatích kopců, ale i poměrně vysoko v horách. Proto můžeme u kolumbijské kávy narazit na velmi rozdílné chuťové nuance. Vždy ale půjde většinou o arabiku se silným aroma.

Medelin je aglomerace v údolí Aburrá ležící v centrální oblasti pohoří And. Tam prosperuje malý rodinný podnik – Villa Maria specializující se na mimořádně kvalitní produkci kávy. Výnosy menší plantáže nedosahují závratných čísel, zato kvalita je neoddiskutovatelná a známá mezi všemi světovými pražírnami. Bobule kávovníků (Coffea arabica) se sklízejí ve druhé polovině roku, od září do prosince. Po ručním sběru jsou zpracovávány takzvanou mokrou metodou, kdy se nasypou do vody (nekvalitní se seberou z hladiny, zbytek klesne ke dnu), protlačí drticími plechy (kvůli odstranění dužiny a slupek) a fermentují. Na farmě Villa Maria fermentují kávu přes noc. Pak ji suší na terasách a dosušují v sušičkách. Podnik patří k uznávaným díky individuálnímu přístupu ke každé sklizni, ale také pro ochranu životního prostředí, ke které se farma zavázala.

Leží totiž v lokalitě s mimořádnou biologickou rozmanitostí, a tak farmáři nakoupili okolní

pozemky, které neobhospodařují, aby neporušenou přírodu uchovali do budoucna.

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
  2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
  3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: