Navštivte naši prodejnu a výdejní místo e-shopu- V Podluží 7 ( vchod za rohem z ulice Svatoslavova ), Praha 4- Nusle. Otevřeno Po-Čt-11-17h, Pá-11-15h. 29. a 30.10 zavřeno

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN EP FANCY mletá 250 g

Kód: 1085
Neohodnoceno
Značka: Manu Cafe
205 Kč 178,26 Kč bez DPH
Skladem

Vydejte se s námi na cestu pod velkými vulkány, kolem zátok a slepých ramen, stínem banánovníků… Jistojistě narazíte na voňavé plantáže. Káva ze severní Kolumbie má jedinečné kouzlo. Uhrane vás jemností, ale i silou, osloví sladkostí, ale i kyselinkou. Vaše smysly zahalí do kokosu a dodá energii.

Mletí: střední

Země původu: Kolumbie

Region: Pedregal

Chuť: Kokos

Odrůda: Bourbon

Nadm. výška: 1600m

Zpracování: Mokré

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Arabica 100%

Crema a chuť kávy

Kolumbia Excelso Medelin patří ke kávám silným, s kvalitním, velkým zrnem a plnou intenzitou. Pražíme ji tak, aby vynikla její vyvážená sladkost, kterou následuje kokosové aroma. Jeho dochuť zůstává na jazyku a vytrácí se postupně až po delší době. Díky ní je káva z Pedregalu velmi žádaná. Hustá a trvalá pěna zážitek ještě umocňuje.

Původ kávy

Jakostní plantážní káva z Kolumbie patří k nejvyhledávanějším na světě. Jihoamerická země je omývána Atlantským a Tichým oceánem, což výrazně ovlivňuje její klima a střídání ročních dob. I přes časté výkyvy počasí sklidili farmáři v roce 2013 kolem 600 tisíc tun kávových bobů. Vzrůst produkce tak zařadil Kolumbii mezi trojici nejvýznamnějších kávových velmocí.

Stoprocentní arabika z regionu Pedregal vyrůstá na úpatí And. Sopečná půda jí dodává potřebné živiny, vysoká vzdušná vlhkost nezbytnou vláhu. Pečlivý výběr odrůdy Bourbon, jemuž místní přírodní podmínky maximálně vyhovují, umožňuje farmářům prodávat kávu vysoké kvality, s plným tělem a hedvábnou jemností.

Kávovníky (Caffea arabica) jsou v Pedregalu sklízeny většinou průběžně po celý rok. Je tak zajištěn sběr pouze nejzralejších bobulí (vzhledem připomínajících třešně) a díky ručnímu obhospodařování plantáží také šetrné nakládání s nimi. Kávová zrna se zpracovávají mokrou metodou – plody se nejprve nasypou do vody a ty, které zůstanou na hladině, jsou odstraněny. U dna zůstávají zralé a stoprocentně jakostní bobule, které jsou i s vodou protlačovány přes drticí plechy. Ty zbaví kávu dužiny a většiny slupek. Po fermentaci, která je bedlivě sledována, neboť zásadně ovlivňuje konečnou chuť a aroma kávy, jsou zrnka sušena – nejprve na slunci, poté v sušárnách.

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
  2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
  3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: