Navštivte naši prodejnu a výdejní místo e-shopu- V Podluží 7 ( vchod za rohem z ulice Svatoslavova ), Praha 4- Nusle. Otevřeno Po,St-10-18h, Út,Čt,Pá-10-17h.

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN BIO mletá 250 g

Kód: 1097
Neohodnoceno
Značka: Manu Cafe
279 Kč 242,61 Kč bez DPH
Skladem

Až vezmete do ruky šálek s vonící kávou, vzpomeňte si na všechny, jejichž zásluhou ho můžete ochutnat. Farmáře a jejich rodiny, česáče, dělníky, řidiče, obchodníky, pražiče… Z daleké Jižní Ameriky putovala kávová zrnka několik týdnů. Vyrostla na úbočí And, v regionu Pedregal proslulém úrodnou půdou. Její tělo je plné, chuť vyvážená a vůně delikátní.

Mletí: střední

Země původu: Kolumbie

Region: Pedregal

Chuť: Čerstvé ovoce, melasa

Odrůda: Bourbon

Nadm. výška: 1600m

Zpracování: Mokré

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Arabica 100%

Crema a chuť kávy

Tato káva z organického zemědělství vyniká intenzivním aroma a nasládlou, po ovoci svěží chutí. Columbia Excelso Medelin BIO je bohatá a osobitá, přesto vyvážená, se sametovou dochutí.

Extrahujte ji správně a odmění se kompaktní cremou a báječnou chutí.

Původ kávy

Jak už název napovídá, tato káva byla pěstována bez hnojení průmyslovými prostředky a ošetřování zdraví škodlivými chemikáliemi. Kolumbijský region Pedregal se rozkládá v nadmořské výšce 1600-2000 metrů a na jeho plantážích roste z větší části arabika odrůdy Caturra. Bourbon, z něhož byla Caturra vyšlechtěna, je oproti ní méně odolný dešti nebo větru (plody častěji opadávají), zato kvalita kávy je excelentní.

Kolumbie patří do první trojice světových producentů kávy. I přes krátkodobé potíže s houbovými chorobami, které kávovníky napadly před několika lety, exportuje země rok od roku větší objemy. V roce 2013 šlo na vývoz skoro 10 milionů pytlů kávy, tedy skoro celá produkce. Největším důvodem je asi fakt, že Kolumbijci pití kávy právě neholdují. Ročně si dají maximálně 2 litry na osobu.

Kávové bobule, které vypadají jako naše třešně, sklízí Kolumbijci v průběhu takřka celého roku. Zpracování se uskutečňuje takzvanou mokrou metodou neboli promýváním. Bobule jsou nasypány do nádrží s vodou, protlačovány drticími plechy a zbavovány dužiny a slupek. Uvolněná zrna putují do kvasných nádob, kde se díky enzymům uvolní i jejich poslední vrstvy. Fermentace může trvat až 36 hodin. Pak se káva suší, loupe z pergamenových obalů, leští a třídí. Měsíc až dva „čeká“ a odpočívá, aby si takzvaně sedla. Teprve potom putuje v šedesátikilových pytlech na burzu nebo k přímým obchodníkům.

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě.
  2. Na 1 šálek použijte alespoň 1,5-2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
  3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: