Navštivte naši prodejnu a výdejní místo e-shopu- V Podluží 7 ( vchod za rohem z ulice Svatoslavova ), Praha 4- Nusle. Otevřeno Po,St-10-18h, Út,Čt,Pá-10-17h.

JAPAN SENCHA BIO - ZELENÝ ČAJ 100 g

Kód: 1034
Neohodnoceno
174 Kč 151,30 Kč bez DPH
Skladem

Japonské Miyazaki není jen oblíbeným turistickým rezortem. Prefekturu na ostrově Kjúšú vyhledávají také znalci zelených čajů. Bio Sencha je typickým příkladem místní tradiční produkce. Výborný čaj se svěží a lehkou chutí se hodí pro celodenní popíjení. Čajové zahrady, ze kterých ho vozíme, se rozkládají ve vyšších nadmořských výškách, čajovníky jsou pěstovány v organickém režimu.

Země původu: Japonsko

Chuť: Přírodní

Sběr: Poslední sklizeň

Region: Miyazaki

Nadm. výška: 600m - 800m

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Zelený čaj Bio Sencha 100%

Nálev a chuť čaje

Nálev Bio Senchi má nazelenalou až zlatou barvu, chuť lze dobře ovlivnit délkou louhování a teplotou vody. Čím chladnější vodou je čaj zalit, tím víc se v chuti projevuje jeho nasládlost. V teplé vodě zase vynikne svíravost čaje. Aroma je vyvážené. Celkově působí Bio Sencha velmi osvěžujícím dojmem, chuť je čerstvá s travnatými tóny, hladkým tělem a lehkou pikantností.

Čaj se výborně uplatní jako ice tea.

Původ čaje

Dlouhé lesklé listy Bio Senchi pocházejí z čajových keřů otevřených plantáží. Absorbují proto po celou dobu růstu maximální množství slunečního záření. Pro Senchu je typické jejich svinutí do tenkých jehliček. Pěstování čajovníků čínských (Camellia sinensis) podléhá velmi přísným předpisům. V žádném kroku nesmí být použita chemická hnojiva nebo ochranné přípravky.

Lístky čajovníků jsou sklízeny strojově. Po zavadnutí jsou přibližně čtvrt minuty napařovány, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Dalšími výrobními kroky jsou válcování, sušení a třídění podle jakosti.

Prefektura Miyazaki, z níž Bio Sencha pochází, má teplé, vlhké klima. V létě se objevují tajfuny. Nejteplejším měsícem bývá červenec, nejchladnějším leden. Pro japonské čaje platí jednoduché pravidlo – čím je list tmavší, tím je pravděpodobnější, že je kvalitní.

Sencha patří k nejtypičtějším japonským čajům. Na tamním trhu tvoří až 80 procent, do prodeje se dostává jako sypaná nebo v nálevových sáčcích. Uvádí se, že většina japonských plantáží je osázena odrůdou čajovníku Yabukita. Časté je ovšem cílené míchání lístků různých kultivarů, aby bylo dosaženo stále stejné chuti.

Ukázka balení čaje

Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.

 

Návod na přípravu

  1. Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: