Navštivte naši prodejnu a výdejní místo e-shopu- V Podluží 7 ( vchod za rohem z ulice Svatoslavova ), Praha 4- Nusle. Otevřeno Po,St-10-18h, Út,Čt,Pá-10-17h.

IRISH CREAM ROZPUSTNÁ KÁVA 250 g

Kód: 866
Novinka
Neohodnoceno
Značka: Manu Cafe
207 Kč 180 Kč bez DPH
Skladem

Leckdo by ho označil za tlamolep, ale nedejte se mýlit. Irish cream patří k váženým druhům alkoholických nápojů. Recept na ten pravý prý největší producenti neprozradí ani pod pohrůžkou utopení v sudu. Obvykle obsahuje 15-20 procent irské whisky, smetanu, vanilku a kávu. Někdo přidává čokoládu, jiný kokosový extrakt. A teď si představte, jak to asi chutná ve spojitosti s výbornou ekvádorskou kávou…

Země původu: Mexiko

Chuť: Irish cream

Nadm. výška: 1350

Zpracování: Vymrazování

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Arabica 80%, Robusta 20%, Aroma přírodní

Crema a chuť kávy

Vyváženě namíchaných 80 procent arabiky a 20 robusty dává tušit, že tato rozpustná káva rozhodně nebude trpět nedostatkem aroma a síly. Přírodní esence irského krémového likéru přidává k nasládlému a jemně ovocnému základu hřejivý dotek whisky a vanilkové pohlazení. Rozpustnou kávu nezalévejte vařící vodou. Nepřipravíte se tak o hezkou a kompaktní pěnu.

Původ kávy

Máme-li se vydat po stopě této instantní ochucené kávy, musíme nutně zamířit do Mexika. Mexiko patří k chudým státům. Zemědělskou půdu vlastní ze 2/3 malé rodinné farmy. Často je ale kakao, káva, banány nebo balza neuživí. Stěhují se proto do velkých měst, kde ale často končí ve slumech. Pěstitelé a zpracovatelé kávy proto vyvíjejí veškeré úsilí, aby mohli na trh dodat kvalitní produkci. Sklizeň se uskutečňuje v komplikovaných klimatických i terénních podmínkách, zpracování bobulí je většinou jen ruční.

Ale tím vše nekončí. Když jsou zelená kávová zrnka vyloupaná, promytá, fermentovaná a vysušená, převážejí se do pražírny. Tam k nim zkušený pražič přidá přírodní aroma a v delikátním procesu z nich „vyrobí“ aromatizovanou kávu. Příběh pokračuje… Káva je namleta, extrahuje se z ní vysoce koncentrovaná kapalina, kterou pracovníci dále redukují. Na řadu přichází kouzlo – proces sublimace odpaření vody. Tím vzniknou prosté a čisté krystalky kávy.

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

  1. Pro optimální přípravu vyberte malý hrnek s obsahem 90 ml.
  2. Použijte 1 nebo 2 lžičky kávy a zalijte převařenou vodou o teplotě 90°C. Vařící voda připraví kávu o její výraznou chuť.
  3. K přípravě kávy vždy použijte čerstvou vodu.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: