Navštivte naši prodejnu a výdejní místo e-shopu- V Podluží 7 ( vchod za rohem z ulice Svatoslavova ), Praha 4- Nusle. Otevřeno Po-Čt-11-17h, Pá-11-15h. 29. a 30.10 zavřeno

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MASALA CHAI 250 g

Kód: 1067
Novinka
Neohodnoceno
Značka: Manu Cafe
179 Kč 155,65 Kč bez DPH
Skladem

Zahoďte předsudky, otevřete mysl a nalaďte chuťové pohárky. Tato horká čokoláda je speciální ve všech ohledech. Za prvé je namíchána z kakaa mimořádné kvality a třtinového cukru špičkových parametrů a za druhé jsme ji dochutili přírodním aroma vskutku originálním. Kdo nezná masalu, směs kardamomu, skořice, zázvoru a dalšího exotického koření, měl by to rychle napravit. S čokoládou vytváří kompozici doslova podmanivou.

Země původu: Dominikánská rep.

Chuť: Čokoláda s masalou

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Organický třtinový cukr, Organický kakaový prášek , Aroma přírodní

Crema a chuť čokolády

Horká čokoláda v prášku s 42 procenty kakaa a špetkou třtinového cukru chutná velmi lahodně, hřejivě a měkce. Aroma masaly jí dodává atraktivní, avšak nevtíravý tón oblíbené směsi koření (kardamom, skořice, zázvor, hřebíček, badyán, pepř, muškátový oříšek).

Původ

Když budete popíjet Horkou čokoládu Masala, přenesou vás myšlenky do dalekých krajů vonících divokými květinami a cizokrajným kořením. Odkud ale skutečně její suroviny pocházejí, vám rádi prozradíme ještě před prvním douškem.

Kakao je z kakaových bobů sklizených a zpracovaných v Dominikánské republice. Většinu země v souostroví Velké Antily pokrývá pohoří, klima je tropické, čas od času se oblastí přeženou hurikány. Průměrná teplota se pohybuje mezi 16 a 30 ˚C. Půda je úrodná, není tedy divu, že se celých 20 procent obyvatel věnuje zemědělské činnosti. Nejčastěji pěstují cukrovou třtinu, banány, bavlnu, kávu a kakao. Právě to je považováno za jedno z nejkvalitnějších na světě. Velká část produkce pochází z organického zemědělství. Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) jsou pěstovány, sklízeny a jejich plody zpracovávány bez použití průmyslových hnojiv nebo ochranných postřiků. A tento trend se stává populární u čím dál většího počtu rolníků.

Kakaovníky v přírodě dorůstají do výšky 5-8 metrů. Na plantážích jsou ale udržovány jako větší keře. Stálezelené rostliny mají dlouhé listy, ochmýřené větve a každý rok kvetou ve dvou vlnách. Květy mají růžovobílou barvu. Plodem kakaovníku jsou žluté bobule, až 30 centimetrů dlouhé, na povrchu podélně rýhované. Uvnitř, v hutné bílé dužině, ukrývají 4-14 semen – kakaových bobů. Právě z nich se vyrábí kakao, komodita žádaná na celém světě. Dopřával si ho vládce Aztéků stejně jako šlechtický dvůr španělských dobyvatelů Ameriky.

Paraguay je druhou zemí, která má na lahodnosti horké čokolády podíl. Její cukrová třtina se proslavila na celém světě. Vnitrozemský stát bývá řazen mezi rozvojové, jde o druhý nejchudší v Jižní Americe. Téměř polovina obyvatel pracuje v zemědělství. Pěstují zejména sóju, kukuřici, obilí a také cukrovou třtinu (Saccharum officinarum). Mohutná tráva dorůstající 5 metrů obsahuje v dužině stébel až 20 procent cukru (sacharózy, fruktózy a glukózy). Až do středověku byl třtinový cukr pro Evropany neznámým pojmem. Vyrábí se lisováním třtiny a vařením získané tekutiny.

Tato směs může obsahovat zbytky mléka, na pozoru by se měli mít lidé s alergií na laktózu.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

 

Návod na přípravu

Vhodné pro přípravu lahodného čokoládového nápoje. Může se připravovat s klasickým mlékem, se sójovým mlékem nebo s mlékem rýžovým.

2 - 3 kávové lžičky rozpustíme v teplém mléce. Rozmícháme a můžeme vychutnávat.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: