HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA 250 g
Kód: 926Detailní popis produktu
Složení
Organický třtinový cukr, Organický kakaový prášek , Aroma přírodníCreama a chuť čokolády
Horká čokoláda v prášku s 42 procenty kakaa a špetkou třtinového cukru chutná velmi lahodně, hřejivě a měkce. Aroma malin jí dodává atraktivní, avšak nevtíravý tón oblíbené pochutiny.
Původ
Horká čokoláda v prášku není nic jiného než pečlivě vyvážená směs kvalitního kakaa a třtinového cukru. V tomto případě ochucená kapkou přírodního malinového aroma. Není třeba se obávat. Přírodní aromatická látka se získává ze skutečně přírodních zdrojů – rostlin nebo živočichů, a to fyzikálními, enzymatickými nebo mikrobiologickými procesy (jak praví Státní zdravotní ústav). Takže když v horké čokoládě ucítíte maliny, buďte si jisti, že jejich aroma pochází skutečně z malin.
Odkud jsou další složky horké čokolády? Kakao je z Dominikánské republiky a třtinový cukr z Paraguaye. Obě suroviny, tedy kakaové boby a třtinový cukr, byly pěstovány v režimu organického zemědělství. Nesou tedy označen BIO a neobsahují žádné zdraví škodlivé látky ani jejich rezidua.
Kakaové boby se sklízejí ze stálezelených stromů kakaovníků pravých (Theobroma cacao). Jsou doma v Jižní Americe, dnes se kakaovníky pěstují také v Ghaně, Brazílii či na Pobřeží Slonoviny. Dorůstají do výšky 5-8 metrů, mají velké a dlouhé listy a kvetou růžovobílými květy. Ty se proměňují v plody - žluté bobule se semeny, tedy kakaovými boby. Sklizeň plodů není nijak snadná. Stejně jako cesta od ní ke kakau nebo dokonce k čokoládě. V Dominikánské republice se kakaovníky pěstují na 150 tisících hektarech. Kvalita tamní produkce je považována za jednu z nejlepších na světě.
O cukrové třtině se často mluví jako o surovině pro výrobu cukru a rumu, méně je však známa samotná rostlina. Víceletá tráva s latinským názvem Saccharum officinarum může mít výšku až 6 metrů a tloušťku 5 centimetrů. Stébla jsou uvnitř měkká, jejich dřeň obsahuje až 20 procent cukru. Cukrová třtina kvete v takzvaných latách, plodem jsou obilky. Květy ani plody však na plantážích neuvidíte. Ubírají totiž rostlině cukr, proto je farmáři odstraňují. V Paraguayi byly první cukrové třtiny vysázeny už v roce 1549. Ale neefektivní hospodaření vedlo k nízkým sklizním. Ještě před několika lety trpěl místní průmysl nedostatkem moderních zpracovatelských zařízení. Zdá se však, že výroba cukru a tedy i pěstování cukrové třtiny se v Paraguayi dostává mezi vládní priority. Na konci 20. století pokrývaly plantáže cukrové třtiny asi 70 tisíc hektarů půdy.
Všechny ingredience Horké čokolády v prášku 42 % pocházejí z organického zemědělství. Směs je ochucena přírodním aroma, které nezakrývá původní chuť surovin a zároveň nezpůsobuje pálení žáhy nebo jakékoli jiné zdravotní reakce. Na pozoru by se měli mít pouze s alergií na laktózu. Horká čokoláda může obsahovat stopy mléka.
Ukázka balení čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
Vhodné pro přípravu lahodného čokoládového nápoje. Může se připravovat s klasickým mlékem, se sójovým mlékem nebo s mlékem rýžovým.
2 - 3 kávové lžičky rozpustíme v teplém mléce. Rozmícháme a můžeme vychutnávat.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.