Navštivte naši prodejnu a výdejní místo e-shopu- V Podluží 7 ( vchod za rohem z ulice Svatoslavova ), Praha 4- Nusle. Otevřeno Po,St-10-18h, Út,Čt,Pá-10-17h.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - LÍSKOVÝ OŘÍŠEK 250 g

Kód: 925
Novinka
Neohodnoceno
Značka: Manu Cafe
179 Kč 155,65 Kč bez DPH
Skladem

Dominikánské kakao a paraguayský cukr. K tomu kapička přírodního oříškového aroma, a máte nápoj pro večerní uklidnění malých nezbedů i k dopolední svačině před velkou poradou. Horká čokoláda se stává velmi oblíbenou. K její přípravě totiž není potřeba nic jiného než hrnek mléka a lžička. Nasypat, zalít, zamíchat. Koktejl vitaminů a minerálních látek se schopností povzbudit a potěšit je na stole za pár vteřin.

Země původu: Dominikánská rep.

BIO: Ano

Chuť: Lískový ořech

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Organický třtinový cukr, Organický kakaový prášek , Aroma přírodní

Creama a chuť čokolády

Horká čokoláda v prášku s 42 procenty kakaa a špetkou třtinového cukru chutná velmi lahodně, hřejivě a měkce. Aroma lískových oříšků jí dodává atraktivní, avšak nevtíravý tón oblíbené pochutiny.

Původ

Pro lepší povědomí o tom, kde vlastně suroviny do této horké čokolády vyrostly, si krátce představme Dominikánskou republiku i Paraguay. Země od sebe vzdálené vzdušnou čarou kolem 5 tisíc kilometrů mají společný kontinent, španělské objevitele a ne právě klidnou historii. Značná část obyvatel se věnuje zemědělské činnosti. Z ní pocházejí právě skvělé kakaové boby a výtečná cukrová třtina.

República Dominicana se nachází v souostroví Velké Antily. Větší část jejího pobřeží omývají vody Karibského moře a pevninu pokrývají převážně hory. Dominikánská republika má vlhké, tropické podnebí, často se musí vypořádávat s následky hurikánů. Ostrov objevil v roce 1492 Kryštof Kolumbus. Uvádí se, že v zemědělství pracuje kolem 20 procent lidí, nejčastěji pěstují kakao, kávu, banány, cukrovou třtinu, tabák, kukuřici a bavlnu. Právě zmíněné kakao je klíčovou plodinou, která Dominikánskou republiku udržuje na špici mezi světovými exportéry organických produktů. V roce 2015 vyvezla země kakao za 261 milionů dolarů, přičemž největšími odběrateli jsou USA, Holandsko, Belgie, Mexiko, Španělsko. Pěstování kakaovníků pravých (Theobroma cacao) se věnuje asi 40 tisíc subjektů, z toho přibližně 16 procent produkuje kakao v režimu organického zemědělství.

República del Paraguay leží ve vnitrozemí. Jde o jihoamerický stát, jehož sousedy jsou Bolívie, Brazílie a Argentina. Klima je subtropické až mírné, v létě se lze setkat s teplým větrem Srirocco. Jaro a podzim v Paraguayi téměř neznají. Pokud jde o zemědělství, koncentruje se do údolí řek Paraguay a Paraná. Mezi nejčastěji pěstované komodity patří cukrová třtina, maniok, pšenice, kukuřice, yerba maté a další. Rozvoj průmyslu zpracovávajícího cukrovou třtinu je sice pomalý, nicméně zemi přináší ročně přes 2 miliony dolarů.

Všechny ingredience Horké čokolády v prášku 42 % pocházejí z organického zemědělství. Směs je ochucena přírodním aroma, které nezakrývá původní chuť surovin a zároveň nezpůsobuje pálení žáhy nebo jakékoli jiné zdravotní reakce. Na pozoru by se měli mít pouze s alergií na laktózu. Horká čokoláda může obsahovat stopy mléka.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Vhodné pro přípravu lahodného čokoládového nápoje. Může se připravovat s klasickým mlékem, se sójovým mlékem nebo s mlékem rýžovým.

2 - 3 kávové lžičky rozpustíme v teplém mléce. Rozmícháme a můžeme vychutnávat.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: