Navštivte naši prodejnu a výdejní místo e-shopu- V Podluží 7 ( vchod za rohem z ulice Svatoslavova ), Praha 4- Nusle. 1. 11. - 30. 11. zavřeno. Omlouváme se.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL 250 g

Kód: 818
Novinka
Neohodnoceno
Značka: Manu Cafe
179 Kč 155,65 Kč bez DPH
Objednáno
Položka byla vyprodána…

Máte-li hrnek, mléko a lžičku, chybí vám ke štěstí už jen horká čokoláda. Směs špičkového kakaa a kvalitního třtinového cukru dokáže přivolat dobrou náladu a povzbudit chuť do práce nebo sportování. Ne nadarmo si kakao dopřávají zamilovaní lidé, malé děti a senioři. Ti všichni vědí, co je to štěstí. Přidejte se k nim a oslaďte si ráno nebo odpoledne zdravou horkou čokoládou.

Země původu: Dominikánská rep.

BIO: Ano

Chuť: Karamel

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Organický třtinový cukr, Organický kakaový prášek , Karamelové aroma

Creama a chuť čokolády

Horká čokoláda v prášku s 42 procenty kakaa a špetkou třtinového cukru chutná velmi lahodně, hřejivě a měkce. Aroma karamelu jí dodává atraktivní, avšak nevtíravý tón oblíbené pochutiny.

Původ

Možná znáte horkou čokoládu z automatu nebo barevného sáčku z regálu supermarketu. Těžko říct, co všechno takové směsi obsahují. Horká čokoláda v prášku 42 % BIO – karamel má složení jasné: kakaový prášek z Dominikánské republiky, třtinový cukr z Paraguaye a kapka karamelového aroma. To je vše. Žádné konzervanty nebo zbytečnosti. Kakao a cukr pocházejí navíc z organického zemědělství, mohou se tedy po právu pyšnit značkou BIO.

Kakao a výrobky z něj nás obklopují denně. Málokdy si však uvědomíme, odkud vlastně pocházejí. Třeba vás zaujme informace, že největším světovým producentem kakaa je Pobřeží Slonoviny, následuje Indonésie a Ghana. Dominikánská republika, jejíž farmáři vypěstovali kakaové boby pro tuto horkou čokoládu, obsazuje desátou příčku. Ročně vyprodukuje kolem 50 tisíc tun kakaa. Je pro ni klíčovou plodinou. Díky kakau se Dominikánská republika řadí na špičku vývozců ekologických produktů na světě. Kvalita tamního kakaa je na mezinárodní úrovni uznávána jako jedna z nejlepších. Mimochodem – pěstováním kakaovníků v režimu organického zemědělství se věnuje kolem 17 procent z necelých 40 tisíc registrovaných farem. To rozhodně není málo. Nejčastěji putuje dominikánské kakao do Spojených států, Holandska a Belgie. Vývoz za posledních 10 let vzrostl o neuvěřitelných 322 procent.

Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) jsou vysoké stálezelené stromy s dlouhými listy a velkými, až 30centimetovými plody. Jejich dužina ukrývá 4-14 kakaových bobů o velikosti asi 2 centimetry. Ty je potřeba vyjmout, zbavit zbytků dužiny, nechat několik dní kvasit a poté dobře usušit. Boby následně putují do zpracovatelských závodů, kde jsou dočištěny, oloupány a upraženy. Pak putují na takzvané mlýny, kde z nich vznikne kakaová hmota. Z té se odděluje kakaové máslo a samotný kakaový prášek.

Stejně jako kakao, známe velmi dobře i cukr. Jak je to s cukrovou třtinou už však tak jasné být nemusí. Mohutná tráva je řazena do čeledi lipnicovité a nejlépe se jí daří v tropech. Paraguay je jednou ze zemí, pro kterou je cukrová třtina (Saccharum officinarum) zásadní plodinou, dokonce podporovanou státem. Ačkoli byly první semenáčky vysazeny už v roce 1549, vyšší výnosy vykazují zemědělci až od poloviny 20. století. Očekává se však, že výroba cukru v Paraguayi poroste. Třtinový cukr se vyrábí povařením šťávy ze stonků cukrové třtiny. Jakmile se z ní odpaří voda, vzniknou v nádobách sladké krystalky jantarové barvy.

Všechny ingredience Horké čokolády v prášku 42 % pocházejí z organického zemědělství. Směs je ochucena karamelovým aroma, které nezakrývá původní chuť surovin a zároveň nezpůsobuje pálení žáhy nebo jakékoli jiné zdravotní reakce. Na pozoru by se měli mít pouze s alergií na laktózu. Horká čokoláda může obsahovat stopy mléka.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Vhodné pro přípravu lahodného čokoládového nápoje. Může se připravovat s klasickým mlékem, se sójovým mlékem nebo s mlékem rýžovým.

2 - 3 kávové lžičky rozpustíme v teplém mléce. Rozmícháme a můžeme vychutnávat.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: