Navštivte naši prodejnu a výdejní místo e-shopu- V Podluží 7 ( vchod za rohem z ulice Svatoslavova ), Praha 4- Nusle. Otevřeno Po,St-10-18h, Út,Čt,Pá-10-17h.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - CHILI

Kód: 806
Novinka
Neohodnoceno
Značka: Manu Cafe
179 Kč 155,65 Kč bez DPH
Skladem

Ten, kdo holduje chilli, je veselé mysli a pevného zdraví. Papričky pálivé chuti jsou tak populární, že se jimi koření nejen maso a omáčky, ale také nejrůznější sladké dobroty. Horká čokoláda je jednou z nich. Kombinace chuti jakostního kakaa a štiplavého chilli provokuje k dalšímu doušku. Prohřeje tělo až po konečky prstů a vyčaruje blažený úsměv na tváři. Neobvyklý nápoj se jistě stane i vašim oblíbencem.

Země původu: Dominikánská rep.

BIO: Ano

Chuť: Pikantní, sladká

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Organický třtinový cukr, Organický kakaový prášek , Aroma přírodní

Crema a chuť čokolády

Horká čokoláda v prášku s 42 procenty kakaa a špetkou třtinového cukru chutná velmi lahodně, hřejivě a měkce. Aroma chilli jí dodává atraktivní, avšak nevtíravý tón oblíbeného koření.

Původ

O Dominikánské republice a Paraguayi jste už určitě slyšeli. Možná víte, že jsou to země krásné, plné přírodních pozoruhodností. Méně se ale mluví o jejich zemědělské produkci. Ta je kromě jiných plodin také zdrojem vynikajícího kakaa a skvělé cukrové třtiny. Třetí ingredience, která je v této horké čokoládě zastoupena, se jmenuje přírodní aroma. Obsahuje přírodní aromatické látky získané přímo z chilli. Žádná syntetika, žádné pálení žáhy nebo nepříjemné pachutě.

Kakao z Dominikánské republiky je označováno jako jedno z nejkvalitnějších a nejchutnějších na světě. Jeho produkce zaměstnává 40 tisíc zemědělců, nepřímo až 350 tisíc lidí. Těm všem záleží na prosperitě kakaového průmyslu, jenž v posledních letech podporuje i tamní vláda a Národní kakaová komise (National Cocoa Commission). Dominikánská republika vyrábí kakao převážně organické, s jemnou chutí. Ročně exportuje přibližně 70 tisíc tun kakaa. Největšími odběrateli jsou USA a Holandsko. Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) jsou pěstovány obvykle na menších plantážích. Stálezelené stromy, které dorůstají výšky 5-8 metrů, udržují farmáři v keřovité velikosti. Sklízejí je dvakrát ročně. Plodem kakaovníku jsou velké žluté bobule s bílou dužinou uvnitř. Ta ukrývá semena – kakaové boby. Hned po sklizni je nutné semena vyjmout, nechat několik dní kvasit, vyčistit a usušit. Teprve pak může úroda putovat do zpracovatelského závodu, kde jsou boby oloupány, upraženy a pomlety. Ze vzniklé kakaové hmoty se poměrně složitým procesem separuje kakaové máslo a kakaový prášek.

Cukrová třtina pochází z jihovýchodní Asie, největší plantáže se ale dnes nalézají na Kubě, v Mexiku, Brazílii. Ani Paraguayi nezůstává stranou. Ročně se zde vyrobí kolem 3 milionů tun cukru, z toho 7,5 tisíc tun je určeno pro americký trh. Cukrová třtina (Saccharum officinarum) je vysoká a mohutná tráva s až 5 centimetrů tlustými stébly. Jejich měkká dřeň obsahuje žádaný cukr. Sklízí se speciálními stroji nebo mačetami. Třtinu je potřeba lisovat a získanou šťávu vařit. Rychlým zchlazením vzniknou krystaly jantarové barvy, tedy třtinový cukr.

Obě ingredience Horké čokolády v prášku 42 % pocházejí z organického zemědělství. Směs je ochucena přírodním aroma, které nezakrývá původní chuť surovin a zároveň nezpůsobuje pálení žáhy nebo jakékoli jiné zdravotní reakce. Na pozoru by se měli mít pouze s alergií na laktózu.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Vhodné pro přípravu lahodného čokoládového nápoje. Může se připravovat s klasickým mlékem, se sójovým mlékem nebo s mlékem rýžovým.

2 - 3 kávové lžičky rozpustíme v teplém mléce. Rozmícháme a můžeme vychutnávat.

 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: