Navštivte naši prodejnu a výdejní místo e-shopu- V Podluží 7 ( vchod za rohem z ulice Svatoslavova ), Praha 4- Nusle. Otevřeno Po,St-10-18h, Út,Čt,Pá-10-17h.

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 mletá 250 g

Kód: 1076
Neohodnoceno
Značka: Manu Cafe
175 Kč 152,17 Kč bez DPH
Skladem

Populární odrůdu Bourbon charakterizují malá a pravidelná zrna, komplexní acidita a plné tělo. Guatemalská plantážní káva by ve vašem portfoliu oblíbených dobrot neměla chybět. Mimořádně intenzivní, ovocně aromatická a středně pražená – zachutná jako malé ristretto i klasické espresso.

Mletí: střední

Země původu: Guatemala

Region: Antigua Valley San Sebastián

Odrůda: Bourbon

Nadm. výška: 1830m

Chuť: Broskev, meruňka

Zpracování: Mokré

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Arabica 100%

Crema a chuť kávy

Sladká a sametově jemná, vždy čerstvě pražená a ovocně aromatická – taková je Antiqua San Chuan. Snoubí se v ní tóny broskví, švestek a meruněk. Šálek není přehnaně silný, díky nízké kyselosti jde o kávu hladkou a delikátní. Dává o sobě vědět příjemným ovocným dozvukem. Crema je hustá, elastická.

Původ kávy

Káva se v Guatemale pěstuje obvykle ve vyšších nadmořských výškách, často na sopečné půdě. Díky tomu má unikátní chuťové vlastnosti. La Antiqua je oblast v centrální guatemalské vysočině, dnes vyhlášená jako světové dědictví UNESCO. Je obklopena třemi sopkami, jejichž popel bohatý na minerály jednak prospívá zemědělským plodinám jako přírodní hnojivo a také zadržuje v půdě vláhu.
Výroba kávy se v Guatemale začala rozvíjet po roce 1850. Rostliny kávovníků (Coffea arabica), pěstované ve vyšších nadmořských výškách, musí být chráněny před studenými severními větry. Většina plantáží patří menším farmářům, kteří se sdružují v národní asociaci kávy Anacafé. Díky tomu existuje v Guatemale kontrola kvality produkované kávy a také dohled nad pracovními podmínkami zemědělců.
V oblasti Antiqua se bobule kávovníků připomínající třešně sklízejí od ledna do poloviny března, a to téměř nepřetržitě. Na plantáže vyráží sběrači denně, aby sklidili právě zralé plody. Zpracování mokrou metodou znamená, že bobule jsou nasypány do nádrží s vodou, kde se oddělí nekvalitní od kvalitních (klesnou ke dnu). Spolu s vodou procházejí přes drticí plechy, které je zbaví dužiny. Následuje fermentace a sušení. Nakonec jsou kávová zrnka tříděna a balena.

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
  2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
  3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: