Navštivte naši prodejnu a výdejní místo e-shopu- V Podluží 7 ( vchod za rohem z ulice Svatoslavova ), Praha 4- Nusle. Otevřeno Po,St-10-18h, Út,Čt,Pá-10-17h.

GRUZÍNSKÝ ČAJ - SMĚS ČERNÝCH ČAJŮ 100 g

Kód: 1058
Neohodnoceno
Značka: Manu Cafe
167 Kč 145,22 Kč bez DPH
Skladem

Aromatická směs černých čajů z Číny a Cejlonu se výborně hodí k pohodovým snídaním nebo klidným odpoledním svačinám. Gruzínský čaj je silný, chuťově bohatý a plný povzbuzujícího teinu. Namíchali jsme ho tak, aby vám přinesl krásné chuťové zážitky a zároveň dodal energii k práci, sportování a koneckonců i k relaxu. Protože všechno má svůj čas.

Země původu: EU

Chuť: Plná, aromatická

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Černý čaj 100%

Nálev a chuť čaje

Čajová směs Gruzínský čaj dává tmavě mahagonový nálev s výraznou vůní i chutí. Čajová směs je vyrobena, tak aby odpovídala typické chuti gruzínského čaje. Nálev je silný, středně svíravý, na konci ovocný.

 

Původ čaje

Protože je Gruzínský čaj složen z  lístků dvou čajových velmocí, podívejme se na každou zvlášť. Jak jim to sluší pospolu, zjistíte hned v prvním doušku sami.

O Číně a čaji byly napsány tisíce knih. Lístky nejrůznějších tvarů, vůní a chutí jsou s kulturou a životem obyvatel „Země středu“ spjaty zřejmě od dob vlády císaře Chen-Nunga (2737 př. n.l). Dnes produkuje Čína snad až 8 tisíc druhů čaje a čajové zahrady pokrývají značnou část její rozlohy. Do Gruzínského čaje jsme použili lístky z Yunnanu. Jihozápadní provincie disponující vysokými horami i úchvatnými údolími vyváží čaj příjemně svěží a harmonický. Přesně takové je totiž místní klima.

Ačkoli se černé čaje v Yunnanu vyrábějí teprve od 20. století, patří k celosvětově poptávaným. Obsahují velké množství mladých pupenů (tipsů), které jim dodávají jemnost, a jsou pěstovány, sklízeny a zpracovávány s příslovečnou čínskou pečlivostí.

Cejlon má na čajovém nebi taky své místo jisté. Ostrov v jihovýchodní Asii se soustředí na export čajů černých, které jsou po právu považovány za nejlepší na světě. Cejlonské čaje dodnes pijí na anglickém královském dvoře, oblíbené jsou ale naprosto v celé Evropě i Japonsku, na Tchaj-wanu a ve Spojených státech. Pěstování, sklizeň a zpracování čajů je s Cejlonem (dnes Šrí Lankou) tak úzce spjato, že odborníci jsou přesvědčeni o ekonomické a humanitární katastrofě, kterou by úhyn většiny čajovníkových keřů pravděpodobně způsobil.

Pravé černé čaje z Cejlonu označené logem lva s mečem se stávají středem zájmu nejrůznějších padělatelů. Míchají se z nich známé snídaňové směsi, afternoon tea a populární Earl Grey.

Ukázka balení čaje

Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.

 

Návod na přípravu

  1. Černý čaj zalijte vodou o teplotě 100 °C v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2 dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: