Navštivte naši prodejnu a výdejní místo e-shopu- V Podluží 7 ( vchod za rohem z ulice Svatoslavova ), Praha 4- Nusle. Otevřeno Po-Čt-11-17h, Pá-11-15h. 29. a 30.10 zavřeno

GREEN CEYLON HIGHLAND BIO - ZELENÝ ČAJ 100 g

Kód: 1040
Neohodnoceno
Značka: Manu Cafe
249 Kč 216,52 Kč bez DPH
Skladem

Kdo by neznal logo lva držícího meč! Na krabičkách se slavným cejlonským čajem ho najdeme v milionech domácností. Producenti silného černého čaje, který si oblíbili i na anglickém královském dvoře, přicházejí s novinkou – zelenou variantou Ceylon Tea. Má střední množství teinu a nálev harmonické chuti. Hodí se k celodennímu popíjení.

Země původu: Cejlon

Chuť: Mírně aromatická

Sběr: Poslední sklizeň

Region: Highland

Nadm. výška: 1200m

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Zelený čaj Ceylon Highlanad Bio 100%

Nálev a chuť čaje

Green Ceylon má úhledně zatočené lístky. Po zalití horkou vodou dávají světle oranžový nálev a jemné přírodní aroma. Chuť je mírně květinově-ovocná, svíravost příjemná a osvěžující.

Původ čaje

Zelený čaj vyrábí na Cejlonu (dnes Srí Lanka) jedenáct producentů. Ačkoli patří země k tradičním vývozcům čaje černého, který pěstuje přibližně od 40. let 18. století, stává se zelený čaj z tohoto ostrovního státu v jihovýchodní Asii čím dál víc populární. Má totiž velmi delikátní chuť, snížené množství teinu a řadu zdravotních benefitů. V současné době se nejvíce vyváží do zemí Blízkého Východu, Ruska, prodej roste také v Evropě, Severní Americe a východní Asii.

Plantážníci na Srí Lance jsou proslulí ortodoxním přístupem k pěstování a výrobě čaje. Proto je jejich produkce, i přes stále intenzivnější zavádění moderních technologií, stále poměrně zdlouhavým a náročným procesem. Majitelé čajových zahrad tvrdí, že dobrý čaj nelze uspěchat. Sklizeň i další kroky jsou vždy záležitostí úsudku a citu pro správné načasování.

Škubání čajových lístků se věnují výhradně místní ženy. Sklízejí pouze dva vrchní listy z každé větvičky, zbytek rostliny musí zůstat nepoškozený. Po převozu do továrny se surové lístky zváží a čaj putuje k zavadnutí. Během 18-24 hodin ztratí vlhkost, pak je válcován a rolován. Délka závěrečného sušení se pohybuje mezi 20 minutami a pěti hodinami. Lístky jsou rozprostřeny na stolech a vzduchem dosušeny. Nakonec přichází ke slovu třídírna, kde je čaj rozřazen do několika kategorií kvality.

Ukázka balení čaje

Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.

 

Návod na přípravu

  1. Green Ceylon nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2dl. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  2. Green Ceylon zalijte teplou vodou 70 °C.
  3. Doba vyluhování 2 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.
  4. Green Ceylon je možné nechat 3x louhovat.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: