GREEN CEYLON HIGHLAND BIO - ZELENÝ ČAJ 100 g
Kód: 1040Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Ceylon Highlanad Bio 100%Nálev a chuť čaje
Green Ceylon má úhledně zatočené lístky. Po zalití horkou vodou dávají světle oranžový nálev a jemné přírodní aroma. Chuť je mírně květinově-ovocná, svíravost příjemná a osvěžující.
Původ čaje
Zelený čaj vyrábí na Cejlonu (dnes Srí Lanka) jedenáct producentů. Ačkoli patří země k tradičním vývozcům čaje černého, který pěstuje přibližně od 40. let 18. století, stává se zelený čaj z tohoto ostrovního státu v jihovýchodní Asii čím dál víc populární. Má totiž velmi delikátní chuť, snížené množství teinu a řadu zdravotních benefitů. V současné době se nejvíce vyváží do zemí Blízkého Východu, Ruska, prodej roste také v Evropě, Severní Americe a východní Asii.
Plantážníci na Srí Lance jsou proslulí ortodoxním přístupem k pěstování a výrobě čaje. Proto je jejich produkce, i přes stále intenzivnější zavádění moderních technologií, stále poměrně zdlouhavým a náročným procesem. Majitelé čajových zahrad tvrdí, že dobrý čaj nelze uspěchat. Sklizeň i další kroky jsou vždy záležitostí úsudku a citu pro správné načasování.
Škubání čajových lístků se věnují výhradně místní ženy. Sklízejí pouze dva vrchní listy z každé větvičky, zbytek rostliny musí zůstat nepoškozený. Po převozu do továrny se surové lístky zváží a čaj putuje k zavadnutí. Během 18-24 hodin ztratí vlhkost, pak je válcován a rolován. Délka závěrečného sušení se pohybuje mezi 20 minutami a pěti hodinami. Lístky jsou rozprostřeny na stolech a vzduchem dosušeny. Nakonec přichází ke slovu třídírna, kde je čaj rozřazen do několika kategorií kvality.
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Návod na přípravu
- Green Ceylon nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2dl. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Green Ceylon zalijte teplou vodou 70 °C.
- Doba vyluhování 2 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.
- Green Ceylon je možné nechat 3x louhovat.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.