Navštivte naši prodejnu a výdejní místo e-shopu- V Podluží 7 ( vchod za rohem z ulice Svatoslavova ), Praha 4- Nusle. Otevřeno Po,St-10-18h, Út,Čt,Pá-10-17h.

EKVÁDOR ROZPUSTNÁ KÁVA 100% ROBUSTA 250 g

Kód: 857
Novinka
Neohodnoceno
Značka: Manu Cafe
210 Kč 182,61 Kč bez DPH
Skladem

Hádejte, kolik instantní kávy vypijí ročně Francouzi. A Češi? Několikanásobně víc! Snad díky jednoduché přípravě, snad díky okouzlení tím krátkým a rychlým rozpuštěním voňavých krystalků v hrnečku… Aby bylo z čeho vybírat, přivážíme z Ekvádoru kávu silnou a výrazně citrusovou. Hodí se pro chvíle intenzivní práce stejně jako k relaxaci. Stoprocentní rozpustnou Robustu byste měli vyzkoušet.

Země původu: Ekvádor

Chuť: Silná, citrusová

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Robusta 100%

Crema a chuť kávy

Protože jde o 100% Robustu, je chuť této kávy intenzivní. Přesto nepostrádá harmonické tóny citrusů, pro ekvádorské kávy typické. Pěnu lze popsat jako lehkou, příjemnou.

Původ kávy

Rozpustná neboli instantní káva byla poprvé veřejně uvedena v Buffalu japonsko-americkým chemikem Satori Kato. Roku 1910 si ji nechal patentovat G. C. Washington a dodával ji pro povzbuzení vojákům. Ale až v 50. letech 20. století pronikla do domácností. Od té doby je rozpustná káva neodmyslitelnou výbavou mnoha kuchyní. Pokud jde o Evropu, největší spotřebu podle průzkumu International Coffee Organization z roku 2012 vykazují obyvatelé České republiky (3,3 kg na osobu a rok), hned za nimi se umístili Rakušané (1,9 kg) a Slováci (1,6 kg). Naopak nejméně se instantní káva zřejmě pije ve Francii (0,5 kg), Itálii (0,1 kg) a Švédsku (0,3 kg).

Velkou výhodou rozpustné kávy je její skutečně snadná a rychlá příprava. Horký povzbuzující nápoj tak může být k dispozici během několika vteřin. Vlastnosti i vzhled této kávy jsou dány způsobem výroby. Na trhu je k dostání káva lyofilizovaná (vymražená) a sprejovaná (spray-dried). Ekvádor rozpustná káva 100% Robusta byla vyrobena druhým zmíněným způsobem.

Sprejování kávy je rozšířenějším způsobem výroby, zároveň i levnějším. Zjednodušeně jde o to, rozprášit silný kávový extrakt (připravený vařením pražené kávy) na stěny rozehřátých bubnů. Kapalina během procesu ztratí vlhkost a suché částečky padají dolů. Jsou okamžitě sbírány, váženy a baleny.

Ekvádor je zemí, v níž se pěstuje Arabika a Robusta v přibližně stejném poměru. Kávovníky rostou především na kopcovitých plantážích pokrývajících úbočí And. Ačkoli tato rovníková země nepatří k velkým světovým producentům kávy, exportuje zrna vysoké kvality a značné obliby.

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

  1. Pro optimální přípravu vyberte malý hrnek s obsahem 90 ml.
  2. Použijte 1 nebo 2 lžičky kávy a zalijte převařenou vodou o teplotě 90°C. Vařící voda připraví kávu o její výraznou chuť.
  3. K přípravě kávy vždy použijte čerstvou vodu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: