Navštivte naši prodejnu a výdejní místo e-shopu- V Podluží 7 ( vchod za rohem z ulice Svatoslavova ), Praha 4- Nusle. Otevřeno Po,St-10-18h, Út,Čt,Pá-10-17h.

EKVÁDOR - LYOFILIZOVANÁ ROZPUSTNÁ KÁVA 250 g

Kód: 927
Novinka
Neohodnoceno
Značka: Manu Cafe
252 Kč 219,13 Kč bez DPH
Skladem

Netřepat, zamíchat. Rozpustnou kávu připravíte mžiknutím oka. Ekvádorská specialitka z andské vysočiny obsahuje jak něžnou Arabiku, tak silnou Robustu. Přesně půl na půl. Díky tomu je její výsledná chuť vyvážená, příjemně vínovo citrusová. Možná v ní odhalíte i něco z divokosti a pestrosti tamní přírody. Ekvádor je totiž zemí s největší biodiverzitou na kilometr čtvereční na světě.

Země původu: Ekvádor

Zpracování: Vymrazování

Chuť: Víno, ovoce

 

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Arabica 70%, Robusta 30%

Crema a chuť kávy

Po zalití horkou vodou získáte nápoj výrazné chuti se střední kyselostí. Lyofilizovaná káva Ekvádor nese stopy nasládlého vína a svěžích citrusových plodů. Crema je lehká, jemná.

Původ kávy

Ekvádor nepatří k největším světovým producentům kávy. Přesto můžeme říct, že každoroční sklizeň ze svahů And považují kávomilci za vysoce kvalitní.

První oblastí, kde byly kávovníky vysazeny, je Jipijapa v provincii Manabí. Stalo se tak už v roce 1860. O 40 let později zaznamenal světový trh pokles vývozu ekvádorské kávy, ale v 80. letech 20. století produkce opět vzrostla. Podle oficiálních vládních údajů bylo v roce 2012 na území této rovníkové země vyčleněno pro pěstování kávovníků kolem 150 tisíc hektarů půdy. Poměr Arabiky a Robusty je přitom vyvážený. Nejčastěji putuje káva z Ekvádoru do Ruska, Polska, Německa, Kolumbie, Itálie a Nizozemska.

Rozpustná varianta ekvádorské kávy neztrácí nic z vynikajících účinků ani typické chuti a vůně. Byla totiž vyrobena takzvanou lyofilizací, tedy vymrazováním. Postup zahrnuje klasickou úpravu kávových bobulí (loupání, sušení, pražení). V poměru plantážní Arabiky a Robusty 1:1 je káva uvařena, velký podíl se nechává odpařit. Kávový koncentrát je následně potřeba zmrazit na -40 ⁰C. Vzniklá hmota putuje k rozemletí. Ve speciálních přístrojích se sníženým tlakem vzduchu je kávová masa sublimací zbavena ledu. Výsledné kávové krystalky mohou být rovnou baleny.

Pokud přijde lyofilizovaná káva do kontaktu s vodou, velmi snadno se v ní rozpustí. Proto jsou rozpustné kávy mimořádně oblíbené. Na trhu se objevují od roku 1937, kdy je uvedla firma Nestle. Během 2. světové války a těsně po ní nastal naprostý boom rozpustné kávy. Podle International Coffee Organization vypijí Češi průměrně 3,26 kg instantní kávy na osobu za rok. Držíme tak celoevropské prvenství.

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

  1. Pro optimální přípravu vyberte malý hrnek s obsahem 90 ml.
  2. Použijte 1 nebo 2 lžičky kávy a zalijte převařenou vodou o teplotě 90°C. Vařící voda připraví kávu o její výraznou chuť.
  3. K přípravě kávy vždy použijte čerstvou vodu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: