Navštivte naši prodejnu a výdejní místo e-shopu- V Podluží 7 ( vchod za rohem z ulice Svatoslavova ), Praha 4- Nusle. Otevřeno Po-Čt-11-17h, Pá-11-15h. 29. a 30.10 zavřeno

CHINA OP - BÍLÝ ČAJ 100 g

Kód: 1049
Neohodnoceno
Značka: Manu Cafe
159 Kč 138,26 Kč bez DPH
Skladem

Čínské bílé čaje se údajně poprvé objevily v severní dynastii Song. V letech 960 až 1127 tak Číňané vedle prvních papírových peněz a střelného prachu obdivovali také nefermentované čajové lístky s mimořádně svěží vůní a lahodnou chutí. Velmi záhy byla vypracována pravidla pití vzácného nápoje s detailními popisy sklizně, výroby i přípravy bílých čajů. V podstatě se na nich moc nezměnilo....

Země původu: Čína

Chuť: Ovocná, svěží

Sběr: Poslední sklizeň

Region: Fujian

Nadm. výška: 2000m

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Bílý čaj CHINA OP 100%

Nálev a chuť čaje

Po zalití horkou vodou získáme světle žlutý, krásně vonící nápoj. Bílý čaj China OP chutná příjemně ovocně, s minimální svíravostí. V dochuti můžeme pozorovat nasládlost.

Bílé čaje chutnají dobře horké i studené, nebojte se připravit si z nálevu osvěžující ice tea.

Původ čaje

Bílý čaj je jednou z čínských specialit vyráběných z nejmladších listových pupenů. Ty mu dávají svěží a delikátní chuť i barvu nálevu. Vyrábí se většinou v provinciích Jianyang, Fuding, Songxi a Fujian. Jde o kopcovité oblasti s celoročně mírným klima a průměrnou roční teplotou kolem 18 °C.

Fujian leží na jihovýchodním pobřeží Číny. Tradičně bývá popisován jako země „osmi dílů hor, jednoho dílu vody a jednoho dílu půdy“. Jde o nejvíce zalesněný region v Číně, lesy zaujímají téměř 65 procent jeho plochy. Nejvyšším vrcholem Fujianu je Huanggang Peak s nadmořskou výškou 2157 metrů.

Čajovníkům čínským, které tamní farmáři na svých plantážích pěstují, subtropické podnebí Fujianu mimořádně vyhovuje. Zimy jsou mírné a léta, během nichž bývá provincie ohrožována tajfuny od Pacifiku, horká.

Pro bílý čaj se neškubou všechny čajovníkové lístky. Ručním sběrem jsou získávány jen mladé výhonky a první lístky, které k nim přiléhají. Hned po sklizení se čaj pomalu a velmi šetrně suší v chladné větrané místnosti. Zručné ruce dělníků ho rozloží do tenkých vrstev na velká plata. Sušení probíhá několik desítek hodin. Po něm následuje ještě dosušování ve speciálních pecích. S bílým čajem se musí zacházet nanejvýš opatrně – pokud by se při transportu z plantáže lístky zapařily nebo pomačkaly, spustila by se přirozená oxidace enzymů a výsledkem by byl čaj znehodnocený.

Ukázka balení čaje

Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.

 

Návod na přípravu

  1. Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování je 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: