Navštivte naši prodejnu a výdejní místo e-shopu- V Podluží 7 ( vchod za rohem z ulice Svatoslavova ), Praha 4- Nusle. Otevřeno Po,St-10-18h, Út,Čt,Pá-10-17h.

BRUSINKOVO - KAKTUSOVÝ - ZELENÝ ČAJ 100 g

Kód: 1007
Neohodnoceno
Značka: Manu Cafe
122 Kč 106,09 Kč bez DPH
Skladem

Prožitek a radost zároveň – takové emoce vzbuzuje popíjení zdraví prospěšného a chuťovým buňkám lahodícího čaje s brusinkami a květy jasmínu. Jako základ jsme použili populární zelenou Senchu. To proto, aby potěšení z vašeho šálku mohlo být znásobeno dávkou antioxidantů, vitaminů, stopových prvků a samozřejmě teinu.

Země původu: Japonsko

Chuť: Jemný jasmín

Sběr: Poslední sklizeň

Region: Shizuoka

Nadm. výška: 750m - 800m

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Zelený čaj Sencha 86%, Kousky ananasu, Aroma kaktusové 3%, Aroma přírodní, Brusinky 2%, Květ jasmínu, Chrpa polní

Nálev a chuť čaje

Sencha v zajetí brusinek a kaktusů má přímo famózní vůni a ještě lepší chuť. Po zalití se začne uvolňovat její sladce svěží aroma s mírným závanem přirozené trávové svěžesti. Hned po prvním ochutnání je jasné, že tento čaj je favoritem nejen pro zimní zahřátí, ale i letní zchlazení. Světlý žlutozelený nálev s krásnou jiskrou je na první doušek příjemně svíravý, po chvilce se však na patře uvolní jasmínová melodie s nasládlou dochutí.

Tento zelený čaj se výborně hodí pro přípravu ice tea. Zkuste vlažný čaj nalít do sklenice zaplněné ze 2/3 kostkami ledu. Získáte lahodně osvěžující nápoj.

Původ čaje

Zelený čaj Sencha, který tvoří hlavní složku tohoto čaje, pochází z proslulých japonských čajových zahrad. O kvalitu čajových lístků pečují pěstitelé po celý rok. Keříky čajovníku Camelia sinensis jsou vysázené po úbočích vysokých kopců i v údolích nekonečných řek. Sencha, kterou jsme tentokrát do sypaného čaje použili, je z oblasti Shizuoka.

Tmavě zelené lístky se sklízejí hned po rozednění. Když se nechají zavadnout, procházejí krátkým napařením, aby byl pozastaven proces fermentace. Tady nacházíme zásadní rozdíl mezi Senchou z Japonska a Číny. Čínští pěstitelé a zpracovatelé totiž při výrobě zeleného čaje fermentaci zastavují opražením. Čaj má pak kouřovou příchuť, kterou u japonské Senchi nezaznamenáme. Čaj z naší směsi prošel po napaření svinováním do jemných jehliček, sušením a tříděním.

My jsme k němu přidali brusinky a květy jasmínu od certifikovaných dodavatelů z EU. Díky technologii lyofilizace, kterou byly obě ingredience zpracovány, si zachovaly maximum vitaminů a dalších zdraví prospěšných látek. Mimo to mají přírodní barvu a vynikající vůni.

Ukázka balení čaje

Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.

 

Návod na přípravu

  1. Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: