Navštivte naši prodejnu a výdejní místo e-shopu- V Podluží 7 ( vchod za rohem z ulice Svatoslavova ), Praha 4- Nusle. 1. 11. - 30. 11. zavřeno. Omlouváme se.

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 ZRNKOVÁ KÁVA 250 g

Kód: 821
Novinka
Neohodnoceno
Značka: Manu Cafe
165 Kč 143,48 Kč bez DPH
Skladem

Horká Brazílie dává světu nejen famózní fotbalisty, nerostné suroviny a příležitost obdivovat kulturní památky. Je také zemí, která se proslavila vývozem mimořádně kvalitní kávy. Stoprocentní arabika Santos NY2 patří mezi klasiku, která se nikdy neomrzí. Kdo by odolal čokoládě a oříškům?

Země původu: Brazilie

Region: Sao Paulo

Chuť: Čokoláda s ořechy

Odrůda: Bourbon

Nadm. výška: 1300m

Zpracování: Mokré

 
 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Arabica 100%

Crema a chuť kávy

Populární druh brazilské kávy charakterizuje velmi nízká kyselost. Příjemné tóny čokolády a oříšků harmonizují přirozené ovocné tóny. Středně plná intenzita bude vyhovovat i těm, kdo si kávu dopřávají několikrát denně.

Protože jde o čistou arabiku, je crema tenká a rovnoměrná.

Původ kávy

Region Sao Paulo, kde se lahodná káva Santos NY2 rodí, leží v jihovýchodní části Brazílie. Kávovníky jsou jednou z hlavních zemědělských plodin, a proto je jejich pěstování, sklízení i zpracování zrn věnována maximální pozornost. Optimální klimatické podmínky spolu s mimořádně zdravými rostlinami kávovníku arabského (Coffea arabica) dávají záruku skvělé produkce s plným tělem a dlouhou dochutí.

Kávovníky jsou až třímetrové keře s okrouhlými tmavě zelenými listy. Původně rostly v pralese, pod ochranou vysokých stromů. Proto se na okraje kávových plantáží vysazují banánovníky nebo vysoká kukuřice – kávovník je totiž citlivý na přílišné osvětlení a silný vítr. Po odkvětu trvá kávovníku vytvoření plodů 6-9 měsíců. Oválné plodnice se podobají třešním, zpočátku jsou žluté, pak červené (ideální ke sklízení) a nakonec zfialoví. Kožovitá slupka ukrývá dvě kávová zrna (semena).

Průměrně je možné z jednoho keře kávovníku sklidit asi kilogram zrnek za rok. Ta se na specializovaných linkách zbavují obalů, a to buď suchým, nebo mokrým způsobem. V případě Santos NY2 byly plody před sušením takzvaně umývány. Nejdřív jsou ve vodě vytříděna nekvalitní zrna – vyzrálé plody klesají na dno, kdežto špatná zrnka plavou na hladině. Protlačením zralých zrn přes drticí plechy jsou odstraněny slupky a dužina.

Následuje velmi přísně kontrolovaná fermentace, která určuje charakter kávy. Sušení probíhá na slunci až do okamžiku, kdy káva obsahuje 12-13 procent vody. Dosušování na 10 % vlhkosti je strojové.

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: