Navštivte naši prodejnu a výdejní místo e-shopu- V Podluží 7 ( vchod za rohem z ulice Svatoslavova ), Praha 4- Nusle. Otevřeno Po,St-10-18h, Út,Čt,Pá-10-17h.

BRAZÍLIE FAZENDA PAREDAO - MICRO LOT mletá 250 g

Kód: 1106
Neohodnoceno
Značka: Manu Cafe
209 Kč 181,74 Kč bez DPH
Skladem

Káva z oblasti Cerrado Mineiro se proslavila intenzivní vůní a medově ovocnou chutí. Region navíc jako vůbec první v Brazílii získal chráněné označení původu, takže o kvalitách kávy nemůže být pochyb. Zvlášť, když se o ni stará Pedro Humberto Veloso, který se pěstování kávovníků věnuje od roku 1977. Tento mikrolot patří zkrátka ke kávovým delikatesám. Dopřejte si!

Mletí: střední

Země původu: Brazilie

Region: Cerrado Mineiro

Chuť: Med, vanilka, ovoce

Odrůda: Catuai

Nadm. výška: 1100m

Zpracování: Mokré

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Arabica 100%

Chuť

Kávu Brazilie Fazenda Paredao charakterizuje plné tělo a sladká, medově-vanilková chuť s dalšími lahodnými podvrstvami. Najdete v nich především peckovité ovoce. Zároveň se těšte na nádhernou květinovou vůni šálku a příjemnou, lehkou, avšak kompaktní cremu.

Původ

O tom, jak se kávovníky dostaly do Brazílie, vypráví dávná legenda. Za vším je prý nutné hledat lásku a také jednu nevěrnou manželku. Bylo-nebylo, v roce 1727, kdy kávovníky a kávu znali Brazilci pouze z nedaleké Francouzské Guyany, zachtělo se jich také brazilskému guvernérovi. Vyslal tedy mladého seržanta Francisco de Mello Vane a jeho společníka Francisco Reeda pro kávová zrna či mladé rostlinky. Jak už to tak bývá, guvernér Francouzské Guyany D´Oliviers nechtěl o takovém daru či obchodu nic slyšet. Během času, který trávil seržant vyjednáváním s guvernérem, se však činu chopil Francisco Reed. Svedl guvernérovu manželku a zřejmě ji natolik okouzlil, že mu poděkovala kyticí květin. A jako důkaz lásky do ní vetkla několik větviček kávovníků i s červenými plody. Brazilský svůdník tak přivezl kávu do vlasti, semena byla vysazena v regionu Sao Paulo.

Co všechno ale víme o plantáži Paredao? Leží v oblasti Cerrado Mineiro, v jihovýchodní části Brazílie. Podle informací Federace producentů kávy Cerrado (Cerrado Coffee Growers Federation) zahrnuje 55 krajů a 210 tisíc hektarů půdy pokrývají kávové plantáže, které obhospodařuje asi 4,5 tisíce producentů. Průměrná roční produkce oblasti se počítá na 5 milionů 60kilogramových pytlů, což je necelých 13 procent celkového brazilského exportu. Cerrado Mineiro byla první oblastí v zemi, která získala ochranu označení původu. Káva se slovem „Cerrado“ v názvu tedy musí pocházet výhradně odsud.

Konkrétně o farmu Paredao pečuje zkušený Pedro Humberto Veloso. Podnik Veloso Coffee byl založen v roce 1977 a dnes obhospodařuje 2480 hektarů. Roste na nich přes 12 milionů kávovníků druhu arabika, odrůd Catuai, Acaia a Bourbon. Nadmořská výška kolem 1100 metrů, subtropické klima a deštivá léta se suchými zimami kávovníkům skvěle vyhovují. Oblast má navíc dostatečné vodní zdroje, čehož mohou zpracovatelé kávy využít při takzvaném promývání. A také tak činí.

Plody kávovníků sklízejí mezi červnem a srpnem, a to selektivně. Sbírají jen zralé třešně, které odvážejí na místa zpracování. Bobule jsou nasypány do nádrží s vodou, protlačeny drticími plechy a uvolněná kávová zrna putují k fermentaci. Sušení se uskutečňuje na takzvaných afrických lůžcích, tedy vyvýšených prodyšných terasách vystavených slunečnímu žáru. Díky tomu je káva Brazilie Fazenda Paredao sladká a lahodná.

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: