NICARAGUA SHG JINOTEGA EP GRADE ZRNKOVÁ KÁVA 250 g
Kód: 839Detailní popis produktu
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Aromatické dřevo, hořká čokoláda a mandle – to vše jsme při degustaci objevili v kávě Nicaragua SHG Jinotega. Buďte si jisti, že najdete také komplexní, plné tělo, nízkou kyselost a ovocnou dochuť. Nechejte si kávu správně namlít, odmění se vám hustou a elastickou cremou, která se v šálku udrží do posledního doušku.
Původ kávy
Jinotega, přezdívaná „město v mlhách“, leží 160 kilometrů od hlavního města Nicaragui Managua. Horskou oblast definuje poměrně chladnější klima a velké řeky. Půda je bohatá na minerální látky, kopce jsou hustě zalesněné. O tom, že se káva sklízí ve vyšší nadmořské výšce, svědčí i její označení SGH.
Pro Nicaraguu je odrůda Caturra jednou z nejoblíbenějších. Sklízí se od listopadu do února a zpracovává promýváním. Zralé kávové třešně obsahující vždy po dvou zrncích se nasypou do vody a spolu s ní protlačují speciálním zařízením, které je zbaví dužiny. Pak se zrnka nechávají v kvasných nádobách fermentovat. Zrnka se znovu umyjí. Sušení probíhá na slunci. Nakonec je káva tříděna podle velikosti a kvality. Po zabalení do 60kilových žoků ji farmáři odvážejí na burzu. O ceně rozhoduje velikost zrna, původ, odrůda i vzhled a senzorické vlastnosti.
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.